En Sıcak Konular

Kaybolan 15 kişiyi arama çalışmaları sürüyor

8 Nisan 2012 10:09 tsi
İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, Çaycuma ilçesinde Filyos çayı üzerindeki köprünün bir bölümünün çökmesiyle kaybolan 15 kişiyi arama çalışmaları helikopter ve yaya ekipler tarafından sürdürüldüğünü söyledi.

Güngör, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye Taşkömürü Kurumu ile belediyeden de takviye yaparak 110 kişiyle arama çalışmalarını devam ettirdiklerini belirtti.

Alanı böldüklerini, çayın döküldüğü denizde Sahil Güvenlik Komutanlığı ve deniz polisin kontrollerde bulunduğunu anlatan Güngör, şunları kaydetti:

''Çayda dolgu yapıyoruz. Vinçle 200 tonluk blokları kaldırmaya çalışacağız. Dolgu çalışmasını bugün bitirmeye amaçlıyoruz. Ondan sonra blokları kaldıracağız. Dolgu yapılan alan çok balçık, kaya malzemesi dökeceğiz. Denize kadar yaklaşık 25 kilometrelik alanda tarama yapıldı. Sığ kesimlerde bot ve dalgıçlarımız suya giriyor. Ancak asıl bakılması gereken yerlerde debi çok yüksek.''

Güngör, çöken bloklarından cep telefonu sinyali alındığı iddiaların gerçeği yansıtmadığını, telefonların suyla temas etmesi durumunda devre dışı kaldığını kaydetti.

Çalışmaların çok geç ilerlediğine yönelik kayıp yakınlarının serzenişlerinin hatırlatılan Güngör, şunları kaydetti:

''Çayın ortasına insanları sokma şansımız yok. Akıntı çok fazla, dalgıçlar giremiyor. Doğanın karşısında bazen insan çaresiz oluyor. Devletin bütün imkanları kullanıyor. Derinlik 3-10 metre, daha sığ yerler yok. Minibüsün blokların altında olma ihtimali çok az. Büyük ihtimalle sürüklendi. Yatakta kum alınmış yerler var, oraların derinliği ise çok fazla. Minibüsün bu su içindeki kum alınmış alanlara düşme ihtimali daha yüksek. Bulana kadar arama çalışmalarını devam ettireceğiz.''

Çayın kenarındaki bir otelde çalışan ismini açıklamayan görgü tanığı da olayın ardından 4 kişinin suda sürüklendiğini belirterek, bu kişilerin bir süre sonra gözde kaybolduğunu kaydetti.

Bu arada, olayın ardından araç geçişine kapatılan bir bölümü çöken köprünün yanındaki yeni köprü, çift şeritli ulaşıma açıldı.

aa


Bu haber 508 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,060 µs