En Sıcak Konular

Baykal'a Barzani sürprizi

29 Haziran 2007 08:08 tsi
Baykal'a Barzani sürprizi  
CHP lideri Deniz Baykal'ın seçim stratejisi Erdoğan'ı Barzani ile "vurmak" üzerine... Baykal her fırsatta Kuzey Irak'ı işaret ediyor ve Erdoğan ile Barzani arasında bağ kuruyor. Bu arada Sosyalist Enternasyonal Baykal'a bir süpriz yapıyor. Bakın o t

CHP lideri Baykal, Sosyalist Enternasyonel toplantısında Mesut Barzani sürprizi yaşadı. Cenevre’deki Sosyalist Enternasyonal’e Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin katılacağı açıklanmıştı. Ancak Başbakan Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt’ın “aşiret reisi” diye görüşmeyi reddettileri KDP lideri Mesut Barzani’nin de toplantıya katılacağının açıklanması Baykal için sürpriz oldu. Sosyalist Enternasyonel Başkanı Yorgo Papandrau’nun inisiyatifi ile davet edilen Barzani çok sayıda kurmayıyla Cenevre’ye gitti.

Baykal’dan sert çıkış
Barzani’nin toplantıda konuşma yapacağını öğrenen Baykal hemen atağa geçti ve söz hakkı aldı. Baykal bugün Barzani ve Talabani’nin konuşmalarının ardından kürsüye çıkarak Türkiye’yi savunacak.

Barzani’nin kurmayları, Barzani’nin Türkiye’nin askeri operasyonunun bölgeye zarar vereceği görüşünü savunacağını belirttiler. Barzani’yi Talabani’nin de destekleyeceği kaydedildi.

Başkan yardımcısı olduğu Sosyalist Enternasyonel’de Barzani’yi sert şekilde eleştireceği öğrenilen Baykal “Seçim süreci yaşanırken mitingleri bırakıp buraya geldim. Barzani ve Talabani’nin sosyalist liderleri yanlış etkilememeleri, meydanı boş bulmamaları için K.Irak’ta yaşananları anlatacağım” dedi.

Baykal, dün akşam verilen resmi yemekte de, K. Irak’ın terör ihraç eden bir bölge haline getirildiğini belirtti. Baykal, Barzani ve Talabani’yi kastederek “Bölgedeki bazı liderlerin terörü meşrulaştırmaya çalıştıklarını, bunun daha da tehlikeli olduğunu” söyledi.

Vatan



Bu haber 480 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,129 µs