En Sıcak Konular

Interpol Redhack grubunun peşinde

5 Nisan 2012 10:00 tsi
Interpol Redhack grubunun peşinde Emniyet teşkilatının bilişim sistemlerine saldıran RedHack (Kızıl Hacker) grubu liderinin izi Fransa'da bulundu.

Türk İnterpolü, "manyak" nickini kullanan hacker'ın yakalanması için devreye girdi. Zanlılın PKK ile bağlantılı olduğu iddia ediliyor.
 
Polis, Emniyet teşkilatının ana üssü dahil il ve ilçe birimlerinin bilişim sistemlerine "siber" saldırı gerçekleştiren RedHack (Kızıl Hacker) grubunun çökertilmesini "gurur" meselesi yaptı. İstihbarat, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele daireleri RedHack üyelerinin tespiti için yapılan soruşturmaya destek verdi.
 
Polis, en son Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) yükseköğrenim öğrenci yurtları sitesini hacklemeye çalışan "manyak" takma adlı RedHack liderinin kullandığı IP adreslerini mercek altına aldı. Bilişim Suçları ile Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen soruşturmada, Sosyal Hizmetler Dairesi'nin sitesine 20 ayrı IP üzerinden saldıran "manyak"ın Fransa'da yaşadığı tespit edildi.
 
7 YILDIR FRANSA'DA YAŞIYOR
 
Bilişim uzmanı polisler hacker'ın kullandığı 20 ayrı IP adresini Fransa İnterpolü ile paylaştı. Fransa İnterpolü'nden RedHack liderinin "iade" amaçlı yakalanması istenildi. "Siber terör örgütü" lideri olmakla suçlanan zanlının 2005'den beri Fransa'da yaşadığı belirlendi.
 
DALGA GEÇMİŞLERDİ
 
RedHack grubu bir ay önce Ankara ve Kırıkkale emniyetleri ile bazı ilçe emniyet müdürlüklerinin "server"larının şifrelerini kırarak birimlerin sistemine sızmıştı. Avrupa'dan yönetilen hacker'lar emniyet müdürlüklerine gönderilen ihbar maillerinin içeriği ile silah ruhsat müracaatında bulunan kişilerin kapsamlı kimlik bilgilerine erişmişti. Siber saldırıdan sonra RedHack grubu medya organlarına, Emniye Gnel Müdürlüğü'nün sisteminde 123456 şifresini kullandığını belirterek dalga geçmişti. Hacker'lar son olarak geçen hafta EGM'nin yükseköğrenim öğrenci yurtları sitesini hack'lemeye çalıştı. Grup, internet üzerinden yaptığı açıklamada 20'e yakın öğrencinin bilgilerini aldığını iddia etti. Emniyet karargâhı ise grubun hack'leme girişiminin başarısız olduğunu açıkladı. Soruşturma kapsamında daha önce RedHack üyesi olduğu iddia edilen 7 kişi tutuklanmıştı.
 
PKK bağlantısı araştırılıyor
 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen operasyon, Emniyet'e "meydan" okuyan zanlının bölücü terör örgütü PKK/KCK ile bağlantılı olduğunu tahmin ediliyor. RedHack lideri 'manyak'ın bir gizli servisin ajanı olduğu da iddialar arasında.
 
TİB'e de saldırmışlar 
 
Aynı grubun geçen yıl aralarında Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), ÖSYM gibi kurumların web sitelerini de hack'lemeye çalıştığı bildirildi. Grubun "hedef" saptırmak için sadece Emniyet birimlerine değil başka kurumların sitelerine de siber saldırı düzenlediği değerlendiriliyor.
 
bugün




 

Bu haber 799 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,365 µs