En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu: Anayasa mahkemesine gideriz

1 Nisan 2012 12:30 tsi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 4+4+4 eğitim kanunu ile ilgili Cumhurbaşkanı gereğini yapmazsa Anayasa Mahkemesi'ne gideceklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Aykırı bir düzenleme varsa Anayasa Mahkemesi'ne gideceğiz. Bu bizim doğal hakkımız. Eğer aykırılık yoksa mesele de yok. Hukukçularımız bu konuda çalışma yapıyor. Siyasi iktidarların beklentilerine uygun olarak karar vermek, Cumhurbaşkanlarına yakışmaz. Umuyorum Cumhurbaşkanı bu konuda sorumluluk içerisinde hareket eder." dedi.

Kılıçdaroğlu, Eskişehir'in İnönü ilçesinde, İkinci İnönü Savaşının 91. yıl dönümü kutlama törenlerine katıldı. Tören sonunda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran Kılıçdaroğlu, kamuoyunda '4+4+4' olarak bilinen ve zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran kanunda aykırılık olması halinde Anayasa Mahkemesi'ne gideceklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de seslenen Kılıçdaroğlu, bu konudaki kararını, bulunduğu makamın hakkını vererek vermesi gerektiğine işaret etti.

"Hiç kimse sorumluluktan kaçmamalı." diyerek Cumhurbaşkanı Gül'e çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, "Herkes bulunduğu makamın hakkını vermek zorunda. Siyasi iktidarların beklentilerine uygun olarak karar vermek, Cumhurbaşkanlarına yakışmaz. Cumhurbaşkanları ülkeyi temsil ederler, ülkenin geleceğini temsil ederler. Sayın Cumhurbaşkanı'nın da sorumlulukları vardır. Umuyorum Sayın Cumhurbaşkanı belirli bir sorumluluk içerisinde hareket eder." diye konuştu.

Gazetecilerin 'Ya hareket etmezse' şeklindeki sorusuna Kılıçdaroğlu, şöyle karşılık verdi: "Bu ülkede bizim Anayasa Mahkemesi'ne gitme gibi bir hakkımız var. Anayasa'ya aykırı bir düzenleme varsa hukukçular buna karar verirler. Biz de Anayasa Mahkemesi'ne gideriz. Bu bizim en doğal hakkımız. Şimdi yine Başbakan kızacak: 'Vay efendim yine Anayasa Mahkemesi'ne gittiniz' diye."

4+4+4'ÜN ANAYASA'YA TAŞINMASINI FRANSA'DAKİ ERMENİ SOYKIRIMI ÇALIŞMASIYLA KARŞILIK VERDİ

"O Başbakan'a şunu hatırlatmak isterim." ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Fransız Parlamentosu'nda hem iktidar, hem muhalefet, hem de iktidar senatörleri Ermeni soykırımı iddiası üzerine Anayasa Mahkemesi'ne başvurdular. Sonra Anayasa Mahkemesi karar verdi. İşte bak Tayyip Erdoğan, bu ülkede demokrasi vardır. Kızdı mı onların başbakanı, 'Siz 'Niye Anayasa Mahkemesi'ne başvuruyorsunuz' diye. Çünkü hukuk yolu her yurttaş ve kurum için haktır. Hukukun önünü tıkamak demokrasiyi bilmemek demektir. Biz de bir aykırılık varsa Anayasa Mahkemesi'ne gideceğiz. Anayasa'ya aykırı bir durum yoksa mesele de yok. Bunun kararını ben değil, hukukçular verecek."

cihan





Bu haber 685 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,218 µs