En Sıcak Konular

Şike zanlılarından 6'sı cezaevinden çıktı

31 Mart 2012 09:48 tsi
Şike davasında haklarında tahliye kararı verilen 6 sanık, cezaevinden çıktı. Metris Cezaevi önünde açıklama yapan sanıklar mutluluklarını dile getirdi.



İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen futbolda şike iddialarına ilişkin davanın bugünkü duruşmasında, tutuklu sanıklardan 6'sı tahliye oldu. Mahkeme heyeti, sanıklardan Abdullah Eker, Abdullah Karakuz, Selim Kımıl, Hakan Karaahmet, Talat Emre Koçak ve Abdullah Başak'ın üzerilerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, cezaevinde kaldıkları süreyi göz önünde bulundurarak tahliyelerine karar verdi. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Olgun Peker, Ahmet Çelebi, Ali Kıratlı, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Sami Dinç, Haldun Şenman, Tamer Yelkovan, Yusuf Turanlı ve Bülent İbrahim İşçen'in ise üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, yasal yaptırımı, fiziki takip tutanakları, dosyada yer alan sanık ifadeleri ve kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların devam etmesinden ötürü tutukluluk hallerinin devamı yönünde karar verdi.

METRİS CEZAEVİ ÖNÜNDE SEVİNÇ

Mahkemenin haklarında tahliye kararı verdiği sanıklar saat 01.00 sıralarında Metris Cezaevi'nden ayrıldı. Tahliye olan sanıklar, cezaevi önünde kendilerini bekleyen yakınlarıyla kucaklaşarak hasret giderdi.

Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Hakan Karaahmet, tahliye sonrası yaşadığı mutluluğu dile getirdi. Mahkeme heyetine teşekkür eden Karaahmet, Türkiye'nin artık uzun tutukluluk sürelerinden kurtulması gerektiğini savundu. Hakan Karaahmet, tutuklu bulunan diğer arkadaşlarının da bir an önce tahliye olmasını dileyerek cezaevinden ayrıldı. Diğer sanıklar da kendilerini bekleyen yakınlarıyla birlikte özel otomobillerine binerek evlerine gitti.

DEMİRÖREN, ÖZGENER VE AVCI TANIK OLACAK

Mahkeme heyeti, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Milli Takımlar Teknik Direktörü Abdullah Avcı, TFF eski başkanı Mahmut Özgener, TFF eski yöneticileri Levent Kızıl, Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı'nın da aralarında bulunduğu 21 kişinin de tanık olarak bir sonraki celsede hazır olmalarını istedi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, dosyada yer alan Taraftar kod isimli gizli tanığın, 3 Mayıs günü yapılacak duruşmada hazır edilmesine karar verdi. Mahkeme heyeti, futbol hayatını yurtdışında sürdüren Emanuel Emenike'nin talimatla ifadesinin alınması için Rusya Adli makamlarına yazı yazılmasına hükmetti.

Mahkeme heyeti talimat mahkemesinde duruşmaya katılarak ifade vereceğini belirten sanıklardan Aykut Aydın'ın 4 gün boyunca devam eden duruşmalara katılmadığından hakkında zorla getirme kararı çıkarttı. Mahkeme heyeti duruşmayı 30 Nisan 3 ve 4 Mayıs'ta devam edilmek üzere erteledi.

Aziz Yıldırım tahliye olmadı adliye önü karıştı

Futbolda şike iddialarına ilişkin davanın bugünkü duruşmasında 6 kişi tahliye oldu. Mahkeme, Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 10 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Karar sonrası adliye önünde bekleyen Fenerbahçe taraftarları ortalığı savaş alanına çevirdi. Polise taşla saldıran taraftarlar, biber gazıyla dağıtıldı.

Futbolda şike iddialarına ilişkin aralarında Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 16'sı tutuklu 93 sanığın yargılanmasına devam edildi. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 12. duruşması tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ufuk Ermertcan tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devam etmesi yönünde görüş bildirdi. Mahkeme heyeti, Abdullah Eker, Selim Kımıl, Abdullah Karakuz, Hakan Karaahmet, Talat Emre Koçak ve Abdullah Başak'ın tahliyesine karar verdi. Mahkeme heyeti Aziz Yıldırım'ın da aralarında yer aldığı 10 sanığın ise tutukluluğunun devamına karar verdi.

Mahkeme ayrıca bir sonraki duruşmada TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Mahmut Özgener ve Abdullah Avcı'nın da aralarında bulunduğu bazı isimlerin tanık olarak dinlenmesine hükmetti.

Türkiye Futbol Federasyonu Bucaspor ve Altay'ın müdahillik talebi kabul edildi. Erman Toroğlu ve Trabzon'da ikamet eden bir savcının oğlunun ise müdahillik talebi reddedildi.

KARAR SONRASI ADLİYE ÖNÜN KARIŞTI, EMNİYET MÜDÜRÜ YARALANDI

Kararın açıklanmasının ardından adliye önünde bekleyen taraftar grupları polise saldırdı. Polis, gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Çağlayan'da polisle taraftarlar arasında kovalamaca yaşandı. Çeşitli yerlerine taş isabet eden bazı polisler yaralandı. Yaşanan olaylarda bir emniyet müdürü başından yaralandı. Taraftarlardan da yaralananlar oldu. Taraftarların ara sokaklara kaçmasıyla olaylar yatıştı.

Bu haber 756 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,401 µs