En Sıcak Konular

Esad paralı asker kullanıyor

26 Mart 2012 12:34 tsi
Suriye lideri Beşşar Esed’in ülkedeki rejim karşıtı gösterileri bastırmak için Irak’tan 2000 dolar karşılığında ‘paralı asker’ getirttiği ortaya çıktı.

Lübnan'da yayınlanan El Müstakbel gazetesi, Suriye lideri Beşşar Esad'in, ülkedeki rejim karşıtı gösterileri bastırmak için Iraklı paralı askerleri kullandığını yazdı.

Gazete dünkü baskısında, Irak hükümetinin, Esed rejimine destek vermediğini ve Arap Birliği zirvesinin Suriye dosyasına ilişkin kararları üzerinde varılan uzlaşmadan uzak durmadığını vurgulayan diplomatik mesajlar göndererek desteğini gizlemeye çalıştığına dikkat çekti.

Gazetenin konuya yakın kaynaklardan aktardığına göre, Suriye rejiminin düşmesini isteyen halk gösterilerinin bastırılmasına katılmak amacıyla son iki haftada Irak'tan Suriye'ye yüzlerce Iraklı milis ulaştı.

Kaynaklar, Iraklı unsurların görevlerinin, ülkede muhaliflere karşı düzenlenen saldırılarda Suriye ordusuna ve güvenlik güçlerine eşlik etmek ve Esed rejiminin kendilerine sağladığı joblarla rejim karşıtlarını dövmek olduğunu; ancak gerilimin tırmandığı bölgelerde, özellikle de 'Özgür Suriye Ordusu' ile yaşanan çatışmalarda rejim tarafından silahlandırıldıklarını ifade etti.

Öte yandan gazete bu unsurların, korunmaları ve bağlılığından şüphe edilen bazı Suriyeli unsurların gözetlenmesi amacıyla, Suriye hükümetine bağlı güvenlik karargahlarında ve "Baas Partisi"ne ait bazı merkezlerde konuşlandırıldıklarını yazdı.

Gazetenin haberinde, Esed rejiminin, her bir askere aylık 2000 dolar verilmesi ve herhangi birinin ölmesi durumunda söz konusu meblağın o kişinin ailesine düzenli olarak ödenmeye devam etmesi hususunda milislerin Suriye ve Tahran'da bulunan liderleri ile anlaştığı belirtildi.

Selda Shosha / Press Medya 

Bu haber 741 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,037 µs