En Sıcak Konular

CHP'den bir iptal başvurusu daha

27 Haziran 2007 15:59 tsi
CHP, “5669 sayılı Doğal Gaz Piyasası Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”un iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak.

CHP'den yapılan yazılı açıklamada, başvurunun yarın CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş tarafından yapılacağı bildirildi.

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, yaptığı yazılı açıklamada, EGO satışı yetkisiyle ilgili olarak yarın Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulunacaklarını bildirdi. Yasa ile EGO’nun satış yetkisi Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne verildi. Yasada EGO'nun otobüs ve metro hizmetleri dışında, doğalgazın şehir içi dağıtımı ile tüm altyapı tesislerinin Belediye tarafından kurulacak şirkete devredilmesi öngörülüyor. Yasaya göre, EGO Genel Müdürlüğü tarafından kullanılan Hazine garantili giderlerin ana para borçlarının faiz uygulanmaksızın özelleştirme bedelinden Hazine’ye ödenecek. Kalan özelleştirme gelirinin de Ankara Büyükşehir Belediyesi bütçesine Ankara Metrosu ve Ankara ulaşım alt yapı yatırımları için kullanılmak üzere irat kaydedilecek.

BELEDİYE YAPAMAZSA ÖZELLEŞTİRME İDARESİ'NE

Yasanın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 3 ay içinde Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre doğalgaz dağıtım faaliyeti yapmak üzere yeni bir şirket kurulacak. EGO’nun mülkiyet ve işletmesinde bulunan doğalgazın şehir içi dağıtımı ile tüm altyapı tesisleri, varlıklar, doğalgaz alımı ile ilgili borçlar ve her türlü haklar bu şirkete devredilecek. Bu şirkete 30 yıllık dağıtım lisansı verilecek. Şirketin asgari yüzde 80 hissesi, kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren en geç bir yıl içinde Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından özelleştirilecek. Özelleştirme şartları Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenecek. Bu tarihe kadar satışın olmaması durumunda şirket hisselerinin yüzde 80’i özelleştirilmek üzere Özelleştirme İdaresi’ne devredilecek.



Bu haber 403 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,519 µs