En Sıcak Konular

Akdağ'dan CHP’nin seçim beyannamesine eleştiri

27 Haziran 2007 15:40 tsi
Akdağ'dan CHP’nin seçim beyannamesine eleştiri 
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, CHP'nin seçim beyannamesinde çelişen ifadelerin yer aldığını belirtti. Akdağ, "Bu aslında seçim beyannamelerinin üstünkörü yazıldığını, birilerine sipariş edilerek yazdırıldığını bana düşündürdü" diyerek CHP'nin seçim beyann

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, seçim beyannamesinde ‘Herkes nüfus cüzdanıyla sağlık hizmeti alacak’ ifadesine yer veren CHP’yi eleştirdi. Seçim beyannamesini ‘enteresan’ bulan Bakan Akdağ, “Paragrafların birinde, ‘herkes nüfus cüzdanıyla sağlık hizmeti alacak’, arkadaki paragrafların birinde de, ‘Ulusal Sağlık Sigortası Kuracağız’ deniyor. Bu aslında seçim beyannamelerinin üstünkörü, birilerine sipariş edilerek yazdırıldığını bana düşündürdü” dedi. Bakan Akdağ Türkiye’de terör üzerinden siyaset yapıldığını da ileri sürerek, “Hiç de yakışık değil” diye konuştu.

Erzurum’da seçim çalışmalarını yürüten Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bugün Organize Sanayi Bölgesi’nde işadamlarıyla biraraya geldi. Kent ekonomosi hakkında işadamlarıyla görüş alışverişinde bulunan Bakan Akdağ, CHP’nin seçim beyannamesini eleştirdi. Beyannamede çelişen düşüncelerin yer aldığını iddia eden Bakan Akdağ şöyle konuştu:

“CHP’nin seçim beyannamesine baktım, inceledim. Çok enterasan. Önceki paragrafların birinde, ‘Herkes nüfus cüzdanıyla sağlık hizmeti alacak’ deniyor, arkadaki paragrafların birinde de ‘Ulusal Sağlık Sigortası Kuracağız’ deniyor. Bu aslında seçim beyannamelerinin üstünkörü yazıldığını, birilerine sipariş edilerek yazdırıldığını bana düşündürdü. Birbirleriyle çelişen iki düşünce. Ulusal sağlık sigortası denilen şey de, bizim kanun olarak getirdiğimiz Genel Sağlık Sigortası. Dolayısıyla ayağı yere basmayan vaad alışkanlığının bu anlamda da ortaya çıktığını görüyoruz. Bir başka partinin beyannamesinde de“’Aile hekimliğini getireceğiz, yaygınlaştıracağız’ diye bir ifade var. Bunlar herhalde bilmiyorlar ki, Türkiye’de Aile Hekimliği başladı. Şu anda 11 ilimizde devam ediyor ve bu senenin sonunda da 20 ile çıkacak. 16 milyon vatandaşımıza ulaşmış olacak. Enterasandır, o partinin kendilerine öteden beri böyle körü körüne bağlı bir sendika, bizim aile hekimliği çalışmalarımıza inanılmaz derecede direnç gösterdi. Bu çelişkiler aslında seçime yakın, ayaküstü düşünülmeden, bizim uygulamalarımızın benzerini vaad olarak sunmak için ortaya konulmuş şeyler ve hiçde inandırıcı değil.”

TERÖR ÜZERİNDEN SİYASET

Yaklaşan seçimlerle birlikte, hükümeti zor durumda bırakmak için terör üzerinden siyaset yapıldığını öne süren Bakan Recep Akdağ, cami avlularında bile bu işin istismarının yapıldığını iddia etti. PKK terörünün 1979’lu yıllardan beri temeli atılan çok önemli bir problem olduğunu kaydeden Bakan Akdağ şunları söyledi:

“Teröre karşı bugüne kadar millet olarak hep birlikte hareket ettik, etmeye de devam edeceğiz. Hükümetlerin, silahlı kuvvetlerimizin çalışmalarına hep destek olduk. Üç beş tane soysuzun, kendini bilmezin dışında bütün Türk milleti, bayrağına, milletinin bütünlüğüne bu hususta hep sahiplenmiştir, sahiplenecektir. Ama maalesef seçime çok yakın bir zamanda, biraz da hükümeti zor duruma sokmak için PKK terörünün can havliyle ortaya çıktığı bir dönemde, bazı partiler, bazı gruplar maalesef bu meseleyi siyasi rant sağlama uğruna memlekette birliği bozabilecek seviyeye taşıdılar. Cami avlularında bu işi istismarları yapıldı. Düşünebiliyormusunuz; bir şehit cenazesi gelecek, bu elbetteki hepimizin yüreğini dağlıyor. Onun mukaddes hatırası, o cenaze töreni, namazı, defnedilinceye kadar hepimiz için önemli bir olay. Bizim bir töremiz var, bir inancımız var. Şehitin cenaze namazını kılarken bile vatandaşın huzurunu bozacak şekilde slogan atmak, kendilerini uyaran cami imamlarını yuhalamak, bunları yapanlara da birşey kazandırmıyor. Sadece bu hususta milletimizin öteden beri sahiplendiği birlik duygusunu zedeliyor. Hiç te yakışık almıyor.”

hürriyet



Bu haber 275 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,594 µs