En Sıcak Konular

12 Eylül'ün hesabı burada sorulacak

25 Mart 2012 09:40 tsi
12 Eylül'ün hesabı burada sorulacak 12 Eylül davasının görüleceği Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde oturma düzeni belirlendi.

4 Nisan'daki duruşmada, 63 darbe mağduru, 63 izleyici, 21 gazeteci olacak.

Özel Yetkili Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonunda 12 Eylül davası için "rezervasyonlar" yapıldı. Duruşmaya 63 darbe mağduru, 63 izleyici ve 21 gazeteci alınacak. Sanıklar Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın katılıp katılmayacağı henüz belli olmayan 4 Nisan'daki duruşma için belirlenen oturma düzenine göre salon şöyle olacak: Mahkeme heyetinin konumuna göre tam karşısındaki 10'ar koltuklu iki sırada, eğer duruşmaya katılırlarsa, Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya yer alacak. Yine mahkeme heyetine göre sağ tarafta müdahil avukatları yerlerini alacak. Normalde müdahiller de bu bölümde, avukatlarının yanında yer alması gerekiyor ama sayılarının fazla olması nedeniyle darbe mağduru olan müdahiller izleyici bölümünün ilk üç sırasında oturacak. Mahkeme salonundaki koltuk sıraları 21'er kişi olduğundan salona toplam 63 mağdur müdahil alınacak. Basının yoğun ilgi göstermesi beklenen duruşma için salona 21 gazeteci alınacak. Gazeteciler, müdahillerin arkasındaki sıraya oturtulacak. Sonraki 21'li üç sıraya da 63 izleyici oturacak.

EKRANDA GÖRÜNTÜ...

Davanın sanıkları Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın avukatları geçen hafta müvekkillerinin duruşmaya katılamamaları halinde ifadelerinin kaldıkları Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nden tele konferans sistemiyle alınmasını istedi. Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi, bu olanağın sağlanıp sağlanamayacağının bildirilmesi için Ankara Başsavcılığı'na yazı yazdı. Başsavcılık henüz yanıtını vermedi. Evren ve Şahinkaya'nın ifadeleri tele konferans sistemiyle alınacak olursa görüntüleri mahkeme heyetine göre sağ taraftaki duvarda mevcut olan ekrana yansıyıp sesleri kurulu olan hoparlör sistemiyle salona verilecek. Bu durumda Evren ve Şahinkaya'ya, salondaki mevcut mikrofonlarla soru sorulabilecek.

sabah

Bu haber 1,195 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,624 µs