En Sıcak Konular

PKK’yı destekleyen ülkeler listesi!

27 Haziran 2007 15:27 tsi
PKK’yı destekleyen ülkeler listesi! Anlaşılabilir nedenlerden dolayı, Türkiye’yi yöneten yetkililer terör örgütü PKK’yı destekleyen ülkelerden hep 'dış destek' genellemesi içinde bahsetti. Esasen bugün de öyle oldu ve Genelkurmay Başkanı 'dışarıdaki işbirlikçiler'den bahsett

“Adımız gibi biliyoruz” onların PKK’yı desteklediğini. Ancak bu küresel oyun böyle oynanmıyor. Ne kadar canınız yansa da ne kadar “iş üzerinde” bassanız da, bu kirli oyunu global kurallara göre oynamak zorundasınız.

Peki ama neden?.. Çünkü onlar müttefikimiz! Garip ama gerçek bu! Müttefiklerimiz bizim kanımızı döküyor. Bu önermeye bir itirazı olan var mı? O zaman neden onları isimleri ile çağırmıyoruz?

Resmi kurumların bunu yapması hali “diplomatik ve müttefiklik” teamüllerini aykırı. Aslına bakarsanız fazla bir işe de yaramayabilir. Hemen bir açıklama yayınlanır, Türkiye’ye karşı hiçbir zaman bu tür girişimlerde bulunmadığı ilan edilir, Ankara bu fütursuz tavrından dolayı kınanır.

Dahası ortak işlerimiz yokuşa sürüklenmeye başlanır. Örnek mi? Yunanistan PKK’yı destekledi mi desteklemedi mi? “Hayır” demek içinr izanını kaybetmiş olması lazım insanın.

Terörist başını sakladılar, PKK kamplarından Yunanlı subayların fotoğrafları yayınlandı, Güney Kıbrıs’ta PKK’ye lojistik destek verdiler. Hepsi ispatlandı. Yani? Yanisi Yunanistan PKK destekçisidir ve bundan sonra ve belki de hala yapmadığının bir kanıtı yok. Güvenmemiz için sebep yok ama gücenmemiz için var.

Suriye tartışılabilir mi? Şimdi yapmıyor. İyi. Ama PKK destekçisiydi ve Türk insanının kanı üzerinden politika yaptı. Bunlar artık ayyuka çıkmış bildiklerimiz.

Ya diğerleri? ABD yapmadı mı ve yapmıyor mu? O çok bildik ve artık kanıksadık helikopterler yardım malzemesi atma veya PKK kamplarını ziyaret eden ABD generalleri haberlerini boşverin.

PKK, ABD’ye göre de terörist ülke mi? Evet. O zaman niye bir şey yapmıyor, bizim yapmamızı da engelliyor. Bu açıkça teröriste yataklık değil mi? Öyle ise söylemek lazım. ABD, PKK’yı destekliyor.

İngiltere, İsrail ve vakt-i zamanında İran’da destekledi. Avrupa ülkelerinin bir çoğu da destekliyor. Hollanda, İsveç, Fransa, Almanya, İtalya vs. Türkiye’deki yabancı büyükelçiliklerdeki lokal personelin “dili olsa” da anlatsalar.

Güneydoğu’ya yapılan gezilerden yorgun düşmüş haldeler. Orada herkesi tanıyorlar ve oradaki herkes de onları tanıyor. İnsan hakları, azınlık hakları diye diye bölgedeki çok bilinen simalarlar neredeyse hemen hergün görüşüyorlar. Hepsi belli.

Peki neden? Neden bir başka şehrin fakir ilçelerindeki insanlara girdip sıkıntılarını sormuyorlar? Yabancı kökenli “sivil toplum kuruluşları”nın buradaki faaliyetlerinin hepsi iyi niyetli mi?

Dünya alem biliyor ki Türkiye ve Kuzey Irak, dünyanın en çok istihbarat servisinin ve casusunun bulunduğu alan. Kimin eli kimin cebinde belli değil.

Bu ülkenin Genelkurmay Başkanı açıkça ve onlarca basın mensubunun önünde, “teröristlerin cebinden çıkan yabancı bağlantıların listesi beni ürküttü” diyorsa ispata falan gerek var mı?

Bundan daha iç yaralayıcı bir bilgi olabilir mi? Kaldı ki “istihbarat birimlerimiz bu bilgileri, bağları araştırdı ve buldu. Birini engelleyorsunuz, devreye diğeri giriyor” dendi. Başka?

Aslında bu ülkeler ve örgütlerinin isimleri alt alta sıralandığında fark ediyoruz, anımsıyoruz ki, “bazı ülkeler” denildiği için saklı gizli-saklı-bilinmeyen ülkelerden bahsediliyormuş gibi olsa da hepsini biliyoruz.

Resmi kurumlar elbette nitelikli detaylarını vakıflar ama biz sıradan vatandaşlar da bu ülkeleri biliyoruz. İşte o zaman anlaşılıyor ki bu tezgah büyük tezgah.

Bunun için bir şey yapmak gerekiyor. Ama önce onları isimleri ile çağıralım. Bizde ayıp sayılsa da insanların içinde onları parmağımızla gösterelim.

Bir kısmı gizlice, bir kısmı aleni, bir kısmı görmezden gelerek, bir kısmı kendi menfaatleri uğruna, bir kısmı bize düşmanlık adına, bir kısmı iyice sinsi ve fark edilmesi zor biçimde; ABD, İsrail, İngiltere, İsveç, Hollanda, Yunanistan, Suriye, bir süredir tamamen kesilse de zamanında Rusya, Ermenistan, İtalya (belki AB’nin bir çok ülkesi demek lazım) terörist PKK’yı desteklediler ve bir kısmı da destekliyor.

Belki atladığımız ülkeler de olabilir. Bir eksik bir fazla fark etmez. Fark eden ne yapılacağı?




Bu haber 9,340 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,270 µs