En Sıcak Konular

Adana'da bir camide sıcak duası yapıldı

27 Haziran 2007 14:44 tsi
ADANA’da Afrikadan gelen ikinci sıcak hava dalgasının bunaltıcı etkisi sürerken, bir camide yağmur duası gibi ‘sıcak havadan korunma duası’ yapıldı.

5 Ocak Mahallesi sakinleri, Şıhzülfo Camii İmamı Ahmet Ali Okutucu’dan, sıcak havadan korunmak için dua etmesini istedi. İmam Okutucu da cami avlusunda dua etti. Okutucu duasında özetle şunları söyledi:

“Allahım aşırı sıcaklardan bunalanlara yardım eyle. Aşırı sıcaklardan rahatsız olan vatandaşlarımıza huzur ve saadetler nasip eyle Yarabbi. Sıcakta çalışan kardeşlerimize güç kuvvet ver Yarabbi. Bu cemaat senden yardım diliyor. Bu sıkıntıdan koru Yarabbi. Allahım milletimizi sıcaktan koru, tez zamanda serinlik ver. Yaşlılarımıza, hasta olanlarımıza sıcak havanın etkisini gösterme.”

Okutucu, duanın ardından, “Bu da bir imtihandır. İnşallah Allah aşırı sıcaklardan bizi korur. Buna karşı da sabır gerekiyor” diye konuştu. Amin deyip el açam cemaat, fatiha okudu. Cemaatten mahallede elektrikçilik yapan Vefa Höyüklü, aşırı sıcaklardan bunaldıklarını, bu nedenle ‘sıcak duası’ yaptıklarını söyledi.

PERVANE İLE SERİNLEDİ

Bu arada, duanın ardından aynı camiye gelen emekli işçi 70 yaşındaki Rıdvan Tekin, serinlemek için camideki pervanenin altına uzandı. Sıcaktan etkilenmek istemeyenler şemsiye ile bazıları da başlarının üzerine gazete veya ellerindeki poşetleri tutarak güneşin etkisini azltmaya çalıştı. Bir seyyar satıcı önce başına ıslak mendil koydu, üzerine şapka giydi, şemsiye tutarak da güneşten korundu.

SICAKTAN ETKİLENENLER HASTANEYE

Adana’da aşırı sıcaktan etkilenen birçok kişi hastanelerin acil servislerini doldurdu. Özellikle güneş altında çalışanlar sıcağın etkisiyle baygınlık geçirdi. Klimalı acil servislerde ilk müdahalesi yapılan sıcak mağdurları bir süre gözlem odasında bekletilip, taburcu edildi.

Sıcak, insanlar kadar hayvanları da olumsuz etkiledi. Atatürk Parkı içindeki fıskiyelerin altına giren Sakarca kuşları sıcaktan korunmaya çalıştı. Yasağa rağmen sokaktaki çocuklar sulama kanallarına akın ederken, köpeğini uzun tasmasıyla sulama kanalına sokup, serinleten yaşlı adam ilginç görüntü oluşturdu.



Bu haber 798 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,959 µs