En Sıcak Konular

İçmeli: Ağar sözünün eridir, baraj altında kalırsak istifa eder

27 Haziran 2007 14:16 tsi
DP İstanbul milletvekili adayı Faik İçmeli, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili tavrın TBMM çatısı altında gösterilmesinden yana.

3 yıldır yürüttüğü İstanbul il başkanlığı görevinden istifa ederek 1. Bölge'den aday olan İçmeli, "22 Temmuz'dan sonra, cumhurbaşkanlığı seçimi için şartlar yine aynı olursa Meclis'e girer, oylamaya katılırım." diyor. Bunu söylerken partisinin barajı geçeceği hesabını yapıyor. Gerekirse Abdullah Gül'e oy verebileceğini söylüyor. Ancak Gül'ün Elazığ'daki konuşmasına üzülmüş. "Elazığ'da Mehmet Ağar'ın erkekliğini sorgulamak kimsenin hakkı değil." ifadesini kullanıyor. Kendisi de Elazığlı olan İçmeli, Ağar'ın "Barajı aşamazsak sabahı beklemem, istifa ederim." açıklaması hatırlatıldığında, "O, sözünün eridir, dediğini yapar." ifadesini kullanıyor.

56 yaşındaki İçmeli, Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın hemşehrisi. 12 Eylül öncesi ülkücü hareketin içindeydi. Muhsin Yazıcıoğlu, Namık Kemal Zeybek gibi isimlerle Alparslan Türkeş'in 1977'de kurduğu 'Eğitimciler Grubu'nda yer aldı. 12 Eylül sonrası siyasete ara verdi, 1984'te İstanbul Emniyeti'nde şube müdürü iken Ağar'la tanıştı. 2004'ten sonra DYP'nin İstanbul il başkanlığını yürüttü.

İçmeli, Gül'ün cumhurbaşkanı adaylığına kişisel olarak destek verse de partisinin 27 Nisan'daki tutumunu eleştirmekten kaçınıyor. Kabahati daha çok AK Parti'de görüyor. "Dayatma içine girmemeleri gerekirdi. Onlar bize bir ismi dayatırken antidemokrat olmuyor da biz dayatmaya karşı çıkınca mı antidemokrat oluyoruz?" sorusunu yöneltiyor.

Ne AKP'nin yanındayız ne de CHP'nin kuyruğunda

Cumhurbaşkanlığı sürecine kadar birçok konuda AK Parti'yi desteklediklerini hatırlatan İçmeli, "O zaman demokrattık da şimdi neden antidemokratız? Cumhurbaşkanlığı seçimi siyasi bir meseledir. Neden ideolojik bir hüviyete büründürülüyor? Biz ne AKP'nin yanındayız ne de CHP'nin kuyruğunda." şeklinde konuşuyor.

Seçim stratejilerini terör üzerine kuracaklarını belirten İçmeli, en büyük avantajlarının Ağar olduğunu düşünüyor. Seçim beyannamesinde teröre öncelikli yer vereceklerinin altını çiziyor. İstanbul'daki güvenlik sorunu da DP'nin ajandasında üst sıralarda yer alıyor. Kapkaça karşı hayata geçirilen 'sokak timleri'nin kendi projeleri olduğunu savunurken, AK Parti'nin DP'den çalmış olabileceğini öne sürüyor. İçmeli, kapkaçla etkin bir mücadelenin polisin moral durumundan geçtiğine inanıyor. İktidara gelmeleri halinde polisin sorunlarını çözeceklerini, hem özlük haklarında hem de maaşlarda iyileştirme yapacaklarını vaat ediyor.

Anavatan ile birleşme konusuna da değinen İçmeli, ATO Başkanı Sinan Aygün'e benzer açıklamalar yaparak, "Dışarıdan müdahaleler yüzünden birleşme engellendi." diyor. Ancak ayrıntı vermekten kaçınıyor. Anavatan lideri Mumcu'nun Ağar'a yaptığı canlı yayına çıkma çağrısını ise gereksiz buluyor. "Anlatılacak bir şey yok." diyen İçmeli, sorunların daha fazla kaşınmamasından yana.

zaman
 



Bu haber 248 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,651 µs