En Sıcak Konular

Tren yolunda bir bomba daha bulundu!

27 Haziran 2007 14:13 tsi
Demiryoluna bombayla zarar veren teröristlerin aynı yere koyduğu ve saat ayarlı olduğu anlaşılan ikinci bomba tespit edildi. Bomba, üzerinde tren varken etkisiz hale getirildi.

Gaziantep'in İslahiye ilçesi yakınlarındaki demiryolu hattını uzaktan kumandalı bombayla zarar veren teröristlerin aynı yere koyduğu ve saat ayarlı olduğu tesbit edilen ikinci bomba, üzerinde tren varken güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildi.

Teröristler, sabah Fevzipaşa-Ayran arasındaki 13 nolu tüneli girişine her 2 raya, biri uzaktan kumandalı, diğeri saat ayarlı 2 bomba yerleştirdi.

Adana'dan Suriye'ye gıda, mermer ve sanayi ürünleri taşıyan 65308 sayılı yük treninin Fevzipaşa-Ayran arasındaki 13 nolu tünele yaklaştığında saat 08.30 sularında teröristler, uzaktan kumandalı bombayı patlattı. Bambanın patlamasıyla birlikte raylarda yarım metrelik kopma meydana geldi. Kısmı hasar gören yük treni kopan raylardan geçip durdu.

Olay yerine güvenlik güçlerinin de ulaşmasıyla yapılan incelemede rayların koptuğu yerde ikinci bir bombanın bulunduğu tesbit edildi.

Saat ayarlı olduğu belirlenen bomba uzman ekiplerin gelmesiyle birlikte üzerinde yük treni bulunmasına rağmen etkisiz hale getirildi. Çevrede yapılan araştırmada ise olay yeri yakınında bir adet uzaktan kumanda cihazı bulundu.

Güvenlik görevlileri olayla ilgili çevrede geniş çaplı araştırma başlatırken, demiryolu ekipleri de patlamada hasar gören rayların onarımına başladı.

Bu arada patlamadan 20 dakika önce 08.10 sularında aynı yerde içinde 300 yolcu bulunan ve saat 07,45'de İslahiye'den hareket eden Mevlani Mercimek yönetimindeki 62111 sefer sayılı trenin hedef alınmamış olması muhtemel bir faciadan kurtulmasına sebep oldu.

Fevzipaşa Kozdere köyü Karakütük mevkiindeki patlamanın ardından köylüler gökyüzüne 150 metre kadar duman yükseldiğini söyledi.

TCDD 6. Bölge Müdürü Hasan Tahsin Köprülü, bombanın ray ve traverslerle vagonlarda hasara yol açtığını ifade etti.

Köprülü, akşam saatlerine kadar bakım çalışmasını tamamlamaya çalışacaklarını akşam saatinde Adana'dan İslahiye'ye seferini yapan bir yolcu treni olduğunu bildirdi.

Geçen yıl da aynı tarihlerde aynı bölgede raylara konulan bomba patlamış ancak herhangibir hasar yaşanmamıştı.

Patlamanın yaşandığı bölge askeri radar bölgesi olarak görülüyor.



Bu haber 380 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,371 µs