En Sıcak Konular

"Başbakan Şener’i kıskanıyor"

27 Haziran 2007 13:57 tsi
CHP lideri Baykal, Erdoğan'ın CHP hakkındaki konuşmasına tepki gösterdi. Baykal, Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçim sürecini tıkayanın CHP olduğunu belirterek, “Baykal AKP’yi yönetmeye kalkıp isim verdi. İsim vermesi partide tepki yaratt

CHP lideri Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçim sürecini tıkayanın CHP olduğunu belirterek, “Baykal AKP’yi yönetmeye kalkıp isim verdi. İsim vermesi partide tepki yarattı. İsim vermese onu da ziyaret ederdik” sözlerine tepki gösterdi. “Erdoğan, Şener’i kıskanıyor” diyen Baykal, İzmir’e giderken VATAN’a özel açıklamalarda bulundu. Baykal’ın açıklamaları şöyle:

SİNDİREMEDİ: Son dakikaya kadar Tayyip Erdoğan’ın gözleri kendisi dışında kimseyi görmedi. Bizim iyi niyetli önerilerimizden sevinç duyacağına, kendi adaylığını engelleyecek bir tuzak zannetti. Partisinden bir ismin muhalefet tarafından cumhurbaşkanlığı için önerilmesini kıskançlıkla değil, sevinçle karşılayabilmeliydi. Cumhurbaşkanlığını kendi arkadaşlığından bile kıskanan biri, ne partisine ne de ülkeye hizmet edebilir. Bir AKP’linin cumhurbaşkanlığını biz içimize sindiriyoruz, Tayyip Erdoğan sindiremiyor. Böyle şey olur mu? Cumhurbaşkanlığı seçimi başından sonuna kadar Tayyip Erdoğan için fiyaskodur.

KOMPLEKS YAPTI: Başbakan Erdoğan, yardımcısı Abdüllatif Şener’i kıskanıyor. O önerdi, bu önerdi diye kompleks yaparak değil, uyum ve uzlaşma sağlayarak cumhurbaşkanı seçilebilmeliydi. Eğer biz ‘bir AKP’li cumhurbaşkanı olabilir’ demişsek, ona düşen bunu değerlendirmekti. Onun derdi Anayasaya uygun bir cumhurbaşkanı seçmek değil, kendini ya da bir benzerini Türkiye’ye dayatmaktı, beceremedi.

İNANMIYORUM: Son günlerde yayınlanan anketlere inanmıyorum, hepsi boş. Gerçek anketi 22 Temmuz’da göreceğiz.

LAİK HÜKÜMETE İHTİYAÇ VAR: Bu iktidar 4 yıl daha devam ederse, çok tehlikeli değişmeler olur. Bakın dün (önceki gün) Başbakan, Cumhurbaşkanı’nın bulunduğu yerde olmamak için ayrı bir organizasyon yaptı. Şu hale bir bakın. Türkiye’nin laik bir cumhuriyet olduğunu beynine yazmış bir iktidara ihtiyaç var.

SANDIĞA DİKKAT: İş 22 Temmuz’da bitmiyor. Sandığın başında hepimiz son dakikaya kadar görev alacağız. Oyların sayılmasında yanlışlık yapılmaması için dikkatli olacağız. Yanlışlıkla “0”ın “9”, “3”ün “8” gibi okunmasına izin vermeyeceğiz.

vatan



Bu haber 188 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,174 µs