En Sıcak Konular

Başbakan, Papandreu ile görüştü

22 Mart 2012 21:14 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eski Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu'yu kabul etti.

Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde basına kapalı gerçekleşen kabul, saat 15.25'te başladı.  

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Eski Başbakanı Yorgo Papandreu'yu kabul etti. Dolmabahçe Başbakanlık Ofisi'nde gerçekleşen ve basına kapalı gerçekleşen görüşme samimi bir havada geçti.

Başbakanlık kamerasının görüntülediği ve basına servis edilen kısa görüntülerde Sosyalist Enternasyonel Başkanı ve Yunanistan Eski Başbakanı Yorgo Papandreu'nun Erdoğan'a, " Stresim daha az. Ama yine de yapacak işim çok. Daha iyi hissediyodum kendimi. Daha özgür hissediyorum" dediği duyuldu. Erdoğan'ın bu sözleri tebessümle karşıladığı görüldü. Yorgo Papandreu, geçtiğimiz Kasım ayında Başbakanlıktan ardından da Pazar günü PASOK liderliğinden istifa etmişti.   

"KIBRIS, KITA SAHANLIGI VE PATRİKHANENİN EKÜMENIK SORUNU GİBİ KONULARI DA GÖRÜŞTÜK"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe’de kabul ettiği Sosyalist Enternasyonel Başkanı ve Yunanistan Eski Başbakanı Yorgo Papandreu’yla yaklaşık bir saat baş başa görüştü. Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından Başbakanlık Ofisi’nden yürüyerek çıkan Papandreu, dışarıda bekleyen gazetecilere açıklama yaptı. Başbakan Erdoğan’ın çok iyi arkadaşı olduğunu belirten Papandreu, ağırlıklı olarak Suriye’deki gelişmeleri değerlendirdiklerini söyledi. Sosyalist Enternasyonel toplantısı için İstanbul’da olduğunu ve toplantının gündeminin Arap Baharı olduğunu söyleyen Papandreu, " Annan ve Arap Ligi’nin çalışmalarını destekliyoruz. Suriye’de serbest seçimlere ihtiyaç var. İnsani malzemelerin geçmesi için çalışma yürütülmesi gerekiyor" şeklinde konuştu. Erdoğan’la İran başta olmak üzere pek çok bölgesel sorunu da konuştuklarını söyleyen Papandreu, Türkiye ile Yunanistan ilişkilerini de konuştuklarını sözlerine ekledi.

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ SORUNLAR

Türkiye ile Yunanistan arasında ikili ilişkilerde son 10 yılda yaşanan gelişmelere rağmen birtakım sorunların halen var olduğunu belirten Papandreu, Kıbrıs, kıta sahanlığı ve Patrikhane’nin ekümenik sorunu gibi konuları da görüştüklerini sözlerine ekledi. Papandreu iki ülke arasındaki bu sorunların çözümü için iki taraftan da daha fazla inisiyatif alınması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Bu haber 735 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,495 µs