En Sıcak Konular

Yasemin Çongar’a Taraf’a dön mektubu!

22 Mart 2012 14:44 tsi
Yasemin Çongar’a Taraf’a dön mektubu! Taraf'ın Yayın Yönetmen Yardımcısı Yasemin Çongar bir süredir ortalarda yok. Herkes ne olduğunu merak ederken Kerem Altan'ın mektubu neler olup bittiğini ortaya koydu...

Bir süreden beri kurucusu olduğu Taraf’ta yazı yazmayan ama künyede hala daha gazetenin künyesinde “Genel Tayın Yönetmen Yardımcısı” görünen Yasemin Çongar’a ilginç bir dille “geri dön” çağrısı yapıldı.

Taraf’ın Yayın Yönetmeni Ahmet Altan’ın da oğlu olan Yazıişleri Müdürü Kerem Altan’ın kaleme aldığı mektupta Çongar’ın gazetenin yayın politikasından rahatsız olduğu anlaşılıyor. Kerem Altan’ın “Sana rağmen ne olduğu belli olmayan belgeleri servis etmemiz seni çok kırdı biliyorum.” satırları ise Çongar’ın şaibeyle yaklaşılan bu belgelerin yayınlanmasına karşı olduğu da ortaya çıkmış oldu.

Kerem Altan’ın “Hatalarımızın farkındayız. Pişmanız.” sözleri de dikkat çekti.

Çongar’a yazılan mektup şöyle:

Biliyorum uzun zamandır memnun değildin istihbarat servislerinin bir o yana bir bu yana çekiştirdiği, herkesin kullandığı, dış mihrakların maşası olmuş böyle bir gazetede çalışmaktan. Biliyorum son Stratfor belgeleri ile gazetemizin asıl amacını artık daha net gördün ve buna tahammül edebilmek çok kolay değildi senin için. Sana rağmen ne olduğu belli olmayan belgeleri servis etmemiz seni çok kırdı biliyorum.

Yazı işleri toplantılarında arada bir senden bahsediyoruz. Ülkeyi karıştırmak için beraberce yaptığımız planlar aklımıza geliyor, gülüyoruz. Ne telefonlarımıza, ne gönderdiğimiz haberlere cevap veriyorsun. Köşen bir ayı aşkın zamandır boş. Ama biliyorum ki ne kadar öfkelensen de bu gazeteyi okumayı bırakmış olamazsın. O yüzden son bir çare olarak sana buradan seslenmek istiyorum.
Sensiz yaptığımız planların bir anlamı kalmadı artık, inan. Evine dön artık. Dön ki kaldığımız yerden ülkeyi karıştırmaya devam edebilelim. Hatalarımızın farkındayız. Pişmanız. İnan artık önderimizin de tadı tuzu kalmadı. Çok özledik seni. Burada sana benzeyen bir kadın dolaşıyor ama internet sitelerinden onun sen olmadığını öğrendik. Sen gel, o gitsin."

Haber 7

Bu haber 1,179 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,819 µs