En Sıcak Konular

Ankara'ya uzun yıllar yetecek kadar su var

22 Mart 2012 12:31 tsi
Ankara'nın içme suyunu karşılayan barajlarda şu an 547 milyon metreküp su bulunuyor.

Bu rakam yağan karların erimesiyle daha da artacak. Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ)'nin yaptığı yatırımlar ve son dönemdeki yağışlarla Başkent'in uzun yıllar boyu yetecek suyu bulunduğu belirtildi.

ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Ankara'nın suyunun bol, içilebilir ve kaliteli olduğunu söyledi. Birleşmiş Milletler Genel Asamblesi tarafından 1993'te başlatılan Dünya Su Günü sayesinde dünya genelinde temiz suya erişimin ve suyu yönetmenin öneminin daha da arttığını ifade eden Kaya, suyun yaşam için vazgeçilmez ve alternatifi olmayan bir kaynak olduğunu, bu nedenle bir damlasının bile boşa akıtmadan kullanılması gerektiğini vurguladı. Başkent'in su durumu ve su kalitesiyle ilgili de bilgi veren Genel Müdür Kaya, Ankara'nın içme suyunun bol ve kaliteli olduğunu kaydetti.

ASKİ'nin, temiz ve sağlıklı su temin edebilmek için 7 gün 24 saat özveriyle çalıştığını hatırlatan Genel Müdür Kaya, açıklamasında şöyle dedi: "Şu anda barajlarımızda 547 milyon metreküp suyumuz var. Baraj havzalarımıza da rekor düzeyde kar yağdı. Bu karların erimesiyle Çamlıdere hariç diğer tüm barajlarımızda doluluk oranının yüzde 90'a ulaşacağını tahmin ediyoruz. Ankaralı vatandaşlarımıza bu vesile ile şu müjdeyi de verebiliriz: Yapılan yatırımlar ve son dönemdeki yağışlarla Ankara'nın uzun yıllar boyunca ihtiyacını karşılayacak miktarda suyumuz mevcuttur. Türk ve dünya standartlarına uygun ve içilebilir kalitedeki musluk suyumuzu vatandaşlarımız rahatlıkla tüketebilirler. Ankaralı vatandaşlarımıza vücudumuzun ihtiyacı olan birçok minerali bünyesinde barındıran ve son derece sağlıklı olan musluk suyunu içmelerini tavsiye ediyorum."

Suyun her damlasının insan yaşamındaki önemine dikkat çeken Kaya, gelecek nesillerin de temiz, kaliteli ve sağlıklı suya erişebilmeleri ve varlıklarını sürdürebilmeleri için mevcut su kaynaklarının kirlenmesini önleyerek iyi korumak ve suyun her damlasını tasarrufla tüketmek gerektiğini hatırlattı.

aa



Bu haber 608 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,589 µs