En Sıcak Konular

Akgönenç: Mutlaka Saadet'e oy verin

27 Haziran 2007 12:39 tsi
Oya Akgönenç, "22 Temmuzda oyunuzu, inatla, hırsla, öfke ile yanlış yere kullanmayınız. Oyunuzu, ülkenin sorunlarının, yegâne çözüm anlayışı olan Milli bir bakıştan geçtiği görerek ,mutlaka, Saadet Partisine oy verin" dedi. Sezer'i ve parti liderlerini

           
Bugün bir basın açıklaması yaparak daha önceki açıklamalarında olduğu gibi başka iktidar partisi AK Parti olmak üzere rakip partilere yüklenen Saadet Partisi GİK üyesi Oya Akgönenç, vatandaşların mutlaka Saadet Partisi'ne oy vermelerini istedi.

Basın toplantısına AK Partiyi eleştirererek başlayan Akgönenç, "Seçim atmosferinin en hummalı şu günlerinde, AKP, bizi hiç şaşırtmayan ve aynen beklenildiği gibi, “mağduriyet edebiyatı” üzerinden siyaset yapmaya başladı.Bu hem üzücü, ve hem de oldukça komik bir tutum Sayın Başbakan miting meydanlarına çıkıp, “Cumhurbaşkanlığı seçiminde önümüzü kestiler, o halde, bizi daha büyük bir çoğunluk ve kararlılıkla iktidara getirin ki, sorunları çözelim” diyor. Insan merak ediyor: Acaba, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, mecliste, birbiri ardına hatalar yapanlar kimlerdi? Çoğunluk oldukları halde kontrolu kaybedip, fırsatı kaçıran hangi parti idi? Tabii ki kendileri. Onun için şimdi “mağdurları oynamaları” oldukça hüzünlü ama komik bir durum" dedi.

SEZER BİR KRİZE DAHA İMZA ATTI

Sorunları çözecektiniz de elinizi tutan mı oldu diyen Akgönenç iktidar partisine yönelik eleştirilerini sıraladıktan sonra eleştiri oklarını Cumhurbaşkanı Sezer'e yönelti "Türkiye’nin gelmiş geçmiş Cumhurbaşkanları içersinde, en içe kapanık, halktan alabildiğine uzak, çoğu zaman hissi kararlarla, toplumun geniş kesimlerini rancide edebilen bir kişi olan Sn. Sezer, son günlerde bir krize daha imza attı" dedi.


"Bu günlerde, Karadeniz Ekonomik İş Birliği (KEIB) zirvesi İstanbulda toplanmaktadır.Karadenize kıyısı olan bütün ülkelerin devlet başkanları da bu zirveye katılmaktadır. Böylesine önemli bir enerji ve ekonomik işbirliği zirve toplantısında, başbakanın verdiği resmi yemeye katılmayan Cumhurbaşkanı, bütün misafir devlet başkanlarının önünde, devletin tepesinde ki kavgayı orta yere dökmüş oldu" şeklinde konuşan Oya Akgönenç, "İşte, biz, Saadet Partisi olarak bu durumu içimize sindiremiyoruz. Bu türlü davranışları devletin en yüksek makamlarına yakıştırmıyoruz ve olayı tasvip etmiyoruz. Resmi toplantılar kimsenin kişisel olayı değildir. Resmi misafirlerin önünde, iç politika çekişmesi yapılamaz ve devlet böylesine küçük düşürülemez" dedi.

SEZER ATATÜRK'Ü HİÇ ANLAMAMIŞ

"Her fırsatta Büyük Atatürk’ü örnek aldığını söyleyen Sn Sezer’in, Atatürk’ü aslında hiç anlamadığı KEİ zirvesinde ki yemekte ortaya çıkmıştır" diyen Akgönen, "Bilindiği gibi, Atatürk, Türkiye’nin açık veya gizli düşmanlarıyla bile, 40 yıllık dostmuş gibi müzakere masalarına oturmuş, ülkemizin çıkarlarını sonuna kadar, ödünsüz bir şekilde savunmuş ve icabında onları resmi yemeklerde ağırlamıştır. Atatürk gerek kurtuluş savaşında ve gerekse daha sonra, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunda, öfke, inat, kapris ve kişisel hislerle değil, akıl, mantık ve vicdanlara göre hareket etmeyi başaran büyük bir liderdir. Bugün Atatürk’çü geçinenler ise, Büyük Atatürk’ün davranış ve düşünce tarzını, analiz ve kontrol yeteneğini, ne yazık ki anlayabilmiş değillerdir" şeklinde konuşarak, " İşte, KEİB zirvesi. Şu anda Çankayada bulunan ama buna rağmen, makamının gerektirdiği resmi görevleri, çeşitli öfke veya sair sebeplerle yerine getirmeyen Cumhurbaşkanı, acaba kime ve neye hizmet etmektedir?" diye sordu. 

MHP veya GP BARAJI AŞMAMALI

"DP’nin içine düştüğü durum ve barajı aşamayacağı bellidir ama yine de ortada garip birşeyler var. Bazı küresel güçlerin ve kimi medya kuruluşların, DP’nin yanı sıra, MHP’ye ve Genç Parti’ye yeniden bir “hava üfürme ve bir rüzgar yaratma” gayretine girmiş olduğu gözlenmektedir. Ortada adeta, Halkı yeniden kandırma ve yönlendirme oyunu oynanmaktadır. Bundan kim kazançlı çıkacaktır? Işte bunu düşünmek gerekmektedir" şeklinde görüşlerini dile getiren Akgönenç, "Onun için, buradan halkımıza hatırlatmak istiyorum: MHP’yi yine iktidar ortağı yaparsanız, eski yaptıklarını tekrarlayacaklardır" ikazında bulundu.

"Geçen dönemlerden, MHP’den akılda kalan, sorunları çözen, tutarlı tek bir icraat olmuşmudur? Tabii ki, HAYIR ! 1999 seçimlerinde hangi vaatlerle oy istemiş ama bunların hangisini gerçekleştirmişlerdir? PEK AZINI" diyen Akgönenç,  Buna rağmen, MHP'nin şimdi çıkıp, “terörü bitiririz, ekonomik sorunlara çözüm getiririz” diyerek, milletin gözünün içine baka baka, hiç kızarmadan, oy istediğine dikkat çekti.

MHP'NİN CEVABI YOK Kİ PROGRAMLARA KATILSIN

Oya Akgönenç, MHP'ye yönelik eleştirlerini "MHP’nin bu sorulara verecek tek bir cevabı yoktur. O yüzden de ne TÜSİAD’ın davetine , ne de CNN Türk’te “Liderler Zirvesi” programına katılabilmişlerdir. Yani, TV’ye çıkıp millete ne diyecekler di ki?" şeklinde sürdürdü.

GENÇ PARTİ'YE NE DEMELİ

"Peki ya Genç P’ye ne demeli?" diye soran Akgönenç bu partiye yönelik eleştirilerini de "Sanki bu ülkenin mazot sorunundan başka bir sorun yokmuş gibi tutturmuş, “mazot 1 YTL olacak, ÖSS kalkacak, terör bitecek, şu olacak bu olacak” gibi hiç bir temele dayanmayan söylemlerle ortalarda dolaşıp, bağırıyor. Bunlar “söz” değil sadece helium gazı doldurulmuş, uçurulan balonlardır. Bu balonlar, renklidir, göz alıcıdır, yüksekten uçar ve sonra kaybolurlar. Yere inmeye fırsat bulamazlar, aynen GP söz ve vaadleri gibi" şeklinde ifade etti ve şu şekilde sürdürdü: " Bu arada hatırlanacak diğer bir gerçek te ortada hal olmamış bazı iddiaların varlığıdır. Banka Hortumculuğuna yönelik iddialardan, Uzanların bankalarına, şirketlerine el konulmuştur. Peki, bu olayların gölgesinde hangi yüzle çıkıp milletten oy istemektedirler? Kazara hükümete ortak olsalar, başta hazine olmak üzere, ülkemizin en önemli kaynaklarını kurutmayacaklarına kim garanti edebilir ki?
İbrahim Tatlıses’i miting alanlarına götürüp, sazlı sözlü konserler verdirerek, ekmek arası dönerle halkı ikna edeceklerini mi sanıyorlar? Buradan, GP Liderine sesleniyorum. Bu işler kaset satışına benzemez. Bu yolla belki 3 milyon kaset satarsın ama 300 oy alamazsınız…
Buradan, yine halkımıza sesleniyorum: Geçen sefer boş ve renkli vaadlere kapılıp, havadan GP’ye oy verdin. ama aynı oyuna iki defa gelme çünkü oyu kapan çıkar gider, kendi işini görür, sonunda kaybeden yine halk olur"

CHP'DEN NE KIL OLDU NE KUYRUK?

"CHP’ye gelince zaten 4 yılda ne kıl oldu ne kuyruk. Nasılki, bu geçen 4 yılda, AKP iktidar olamadı ise, CHP’de doğru-dürüst bir muhalefet olamadı" diyen Oya Akgönenç, "CHP, 2007 seçimleri için yaptığı seçim transferleriyle adeta tarihe geçti. Hoş bu konuda AKP’nin de ondan geri kalır yeri kalmadı. Kimin Sağda, kimin Solda kaldığı artık bilinmiyor. Bu ikisinin artık birbirinden farkı kalmadı" dedi.

YORUMSUZ VE TARAFSIZ DEĞİLİZ

"Biz Saadet Partisi olarak ,”Yorumsuz ve tarafsız” değiliz" diyen Akgönenç, "Biz bu ülkenin tüm sorunlarının Milli bir çözümden geçtiğine inanan bir partiyiz. Geçmişte yaptığımız başarılı icraatlarımız, gelecekte neler yapacağımızın en büyük kanıtıdır. Bu yüzden bizim milletten oy istemeye hem hakkımız, hem de yüzümüz vardır" dedi.


Akgönenç vatandaşları sağduyulu ile oy kullanmaya çağırarak, sözlerini şu şekilde noktaladı: " 22 Temmuzda oyunuzu, inatla, hırsla, öfke ile yanlış yere kullanmayınız. Oyunuzu, ülkenin sorunlarının, yegâne çözüm anlayışı olan Milli bir bakıştan geçtiği görerek ,mutlaka, Saadet Partisine oy verin"

haber7

 



Bu haber 221 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,029 µs