En Sıcak Konular

Erzincan'da yangın!

27 Haziran 2007 12:00 tsi
Erzincan'da bir köyde meydana gelen yangın neticesinde 10 ev tamamen kül olurken, 2 evin de çatısı yandı.

Erzincan'a 120 kilometre mesafede bulunan İliç ilçesinin Bozçalı köyünde dün akşam 17.00 sularında meydana gelen ve elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın sonucu 10 ev tamamen kül haline gelirken, 2 evin de çatısı yandı. Nazım Irk'a ait evde elektrik kontağından sıçrayan kıvılcımlarla başlayan yangın bir anda bitişikteki diğer evlere de sıçradı.
Köylülerin çoğunun arazilerde olması nedeni ile yeterli müdahale edemedikleri yangında köylülerin çabaları sonuçsuz kalınca evler ateş altında kaldı.

Yangının yetkililere bildirilmesinin ardından Erzincan, Refahiye, Kemah, Kemaliye ile Sivas Suşehri itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. Yolun patika ve köyün uzak olması nedeni ile itfaiye ekipleri olay yerine zamanında varamazken, kerpiç ve ahşaptan evler tamamen yanarak kül oldu. Evlerin depolarında odunların da bulunması yangını büyütürken, olay yerine varan itfaiye ekiplerinin çabaları ile yangın gece 24.00 sıralarında kontrol altına alınabildi.

Yangının kontrol altına alınmasının ardından soğutma çalışmaları yapıldı. Refahiye Belediyesi'ne ait iş makineleri de köye sevk edilirken, iş makineleri dar olan yolları açarak itfaiye araçlarının köye girmesine yardım etti. Bazı iş makineleri de soğutma çalışmalarına yardım etti. Vatandaşlar yanan evden kurtardıkları eşyaları bir kenara yığarken, köyün yaşlıları da evlerin yanarak kül olmasını büyük bir üzüntü içerisinde izledi.

Vatandaşlar yangının aniden başladığını ve diğer evlere sıçradığını ifade ederken, İliç Kaymakamı Yakup Güney yangında 10 evin tamamen 2 evin ise çatısının yandığını, çevre ilçelerden gelen itfaiye ekipleri ile birlikte yangının kontrol altına alındığını söyledi. Yangında can kaybının olmadığını ifade eden Kaymakam Yakup Güney, yangının çıkış nedeni ile ilgili araştırmaların devam ettiğini kaydetti.

Günün ilk ışıkları ile birlikte yangının verdiği zarar daha da net ortaya çıkarken bazı köylüler yanan evlere bakarak duygu dolu anlar yaşadı.

 



Bu haber 552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,045 µs