En Sıcak Konular

Vali: Zarar verenler cezalandırılacak

21 Mart 2012 17:01 tsi
İstanbul'daki izinsiz nevruz kutlamaları ile ilgili açıklama yapan İstanbul Valisi Mutlu, 'İdari ve adli her türlü tedbir uygulanacak' dedi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, pazar günü İstanbul'da düzenlenen izinsiz nevruz gösterisine karışarak kamu mallarına zarar verenlere yönelik her türlü idari ve adli tedbirin uygulanacağını söyledi.

Topkapı Kültür Parkı'nda düzenlenen nevruz kutlamalarının ardından gazetecilerin, pazar günü yapılan izinsiz gösterilerle ilgili sorularına cevap veren Mutlu, zarar ve ziyan tespitlerinin yapıldığını, bölgedeki kameralar üzerinden olaylara karışan ve zarara yol açan şahıslar hakkındaki çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

Vali Mutlu, ''Bu zararların, millete ait bu varlıkların bu şekilde tahrip edilmesine sebebiyet verenlerin mutlaka bunlardan tazmin ve cezalandırılması yönünde idari ve adli her türlü tedbir uygulanacak'' dedi.

Bir gazetecinin ''Bugün akşam saatlerinde gösteriler yapılacağına dair duyumlar aldınız mı?'' sorusuna Vali Mutlu, ''Şu anda kentte bu şekilde sıkıntı yaratacak izinsiz gösteriler yok. Sadece bir güne mahsus, 18'inde bu tür teşebbüsler oldu. Herhangi bir sıkıntılı tablo yok'' şeklinde konuştu.

Bugün de burada nevruzu keyifli bir şekilde kutladıklarını anlatan Mutlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Ümit ediyorum ki buradan herkes kendisine göre biraz ders alır. Bundan sonraki bayramlarda, bu bayramı nasıl kutlamamız gerektiğini, sevgiyi nasıl üretmemiz konusunda ders olur. Bayramları, ruhuna uygun kutlamak gerek. Bayram bayramdır. Bayramın üzerinden farklı hedeflere ulaşmak ve bayramı duygusunu istismar etmek, bu ülkede yapılacak kötülüklerden bir tanesidir. Bayramda bayramı kutlamak lazım, başka söylenecek şeyler varsa başka günlerde söylemek lazım. Bayramın tadını kaçırmamak lazım.''

Kaynak: AA



Bu haber 654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,548 µs