En Sıcak Konular

Meclis internet kafelere el atacak

21 Mart 2012 16:20 tsi
İnternetin sosyal etkilerini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'nun Başkanı Necdet Ünüvar, komisyon olarak internet kafelerde inceleme yapacaklarını söyledi.

''Bilgi toplumu olma yolunda bilişim sektöründeki gelişmeler ile internet kullanımının başta çocuklar, gençler ve aile yapısı üzerinde olmak üzere sosyal etkilerinin araştırılması'' amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, yapacağı çalışmalara ilişkin yol haritasını belirlemeye çalışıyor.

TBMM İçtüzüğü'ne göre ek süreyle birlikte 4 ay çalışabilecek olan komisyon, sanal ortamdaki tehlikeler ve bunların aile ve toplum sağlığı üzerindeki etkilerini araştıracak.

AA muhabirine komisyonun çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Ünüvar, ''Araştırma Komisyonu, bu konuyla ilgili her türlü yerinde incelemeyi yapacaktır. Bunun içinde internet kafeler de var. Onlar da bizim gündemimizde'' dedi. Ünüvar ayrıca internet kafelerle ilgili bir derneğin olduğunu ve bu dernek yöneticilerinin de komisyon üyeleri tarafından dinlenmesinde yarar olacağını söyledi.

Necdet Ünüvar, kimlerin komisyona çağrılacağı veya komisyon üyelerinin nerelerde inceleme yapacakları konusunun tam olarak netleşmediğini, kısa süre içerisinde bu konuların netleştirilip bir yol haritasının belirleneceğini kaydetti.

İnternet siteleri, internet oyunları ve sosyal medya siteleri de dahil olmak üzere çok kapsamlı bir alan üzerinde inceleme yapacak olan komisyon üyeleri, özellikle çocuk ve gençlerin internette maruz kaldığı düşünülen cinsel istismara ilişkin hususlara eğilecek ve bu konuda alınması gereken tedbirler üzerinde çalışacak.

Komisyon üyeleri ayrıca çok sayıda kuruluş temsilcisi ve uzmanla da görüşecek.

AA

Bu haber 583 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,080 µs