En Sıcak Konular

Destici: Yeni bir anayasa acilen yapılmalı

21 Mart 2012 16:19 tsi
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, yeni bir anayasanın acilen yapılması gerektiğini söyledi.


Büyük Birlik Partisi Genel (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, yeni bir anayasanın acilen yapılması gerektiğini söyledi. 1982 Anayasası'ndan en fazla BBP'nin etkilendiğini dile getiren Destici, hükümeti, yeni anayasa konusundaki fırsatları değerlendirmemekle suçladı.

Cihan TV Network tarafından hazırlanan 'Anadolu’da Sabah' programına katılan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Nevruzun coşku içerisinde kutlanması gerektiğini söyleyen Mustafa Destici, çıkan olayları değerlendirdi. Konuşmasında çeşitli etkinliklerin Türkiye Cumhuriyeti’ne saldırı fırsatına dönüştürüldüğünü belirten Destici, “Türkiye’deki nevruz kutlamalarına baktığımızda özellikle PKK’nın siyasi uzantısı olan BDP tarafından organize edilen kutlamalara bakıyoruz; sadece nevruz değil, Dünya 8 Mart Kadınlar gününde, 1 Mayıs’ta veya herhangi bir mahkemenin kararı sonrasında yapılan gösterilerde de, her şey Türkiye Cumhuriyeti devletine, Türk milletine saldırmak adına bir fırsata çevriliyor.” dedi.

Yeni Anayasa çalışmalarına da değinen BBP lideri, yeni bir anayasanın gerekli olduğunu vurguladı. 1982 Anayasası’ndan en çok BBP’nin zarar gördüğünü aktaran Destici, yeni bir anayasanın acilen yapılması gerektiğinin altını çizdi. 1983 yılından sonra askerin iktidarı sivillere devrettiğini belirten Destici şunları söyledi: “ 28 yıldır bu ülkeyi siviller yönetiyor. Bu anayasa 28 yıldır ülkeyi yönetenlerin anayasası. Son 10 yılda da iktidar partisinin. Hangi anayasa ile yönetiliyorsak, bu iktidarın anayasasıdır. Çünkü bu anayasayı değiştirecek çoğunluğu bu millet bu iktidara verdi. Hem referandum yoluyla yapabilirdi, hem bir önceki dönemde kendi başına yapabilecek çoğunluğu da verdi ama bu fırsatlar değerlendirilmedi.”

'4+4+4'Ü DESTEKLİYORUZ'

Mustafa Destici’nin gündemindeki bir diğer konu da eğitim sistemiydi. Hükümet tarafından hazırlanan 4+4+4 eğitim sistemini desteklediklerini ifade eden Destici, değişiklik için geç bile kalındığını aktardı. İmam hatip okullarının orta okul bölümünün açılması gerektiğinin altını çizen BBP lideri, CHP dışında MHP’nin de değişikliğe sıcak baktığını belirtti.

Mustafa Destici, konuşmasının sonunda Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümünün 3. yılında yapılacak etkinliklere değindi. 25-31 Mart arasını ‘Muhsin Yazıcıoğlu ve Şehitlerimizi Anma Haftası’ olarak kutlayacaklarını söyleyen Destici, belirtilen günlerde çeşitli etkinliklerin organize edileceğini vurguladı.

CİHAN

Bu haber 608 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,583 µs