En Sıcak Konular

Isparta'daki uçak kazasıyla ilgili yeni gelişme

21 Mart 2012 15:43 tsi
Isparta'da, 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasıyla ilgili davada mahkeme heyeti, yeniden bilirkişi heyeti oluşturulmasına karar verdi.



Keçiborlu yakınlarında düşen Atlasjet uçağıyla ilgili davanın Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 15'inci duruşmasına, bilirkişi raporunda ''tali kusurlu'' olarak gösterilen Atlasjet Genel Müdürü Tuncay Mustafa Doğaner, Atlasjet Uçuş İşletmelerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Şerif Erbilgin, kazada hayatını kaybeden yolcuların yakınları ile avukatlar katıldı.

Mahkeme Başkanı Suat Yürekli, Türbetepe'de 7'si mürettebat 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasıyla ilgili hazırlanan 18 sayfalık bilirkişi raporuyla ilgili avukatlardan görüşlerini istedi.

Müşteki avukatlarından Şehnaz Doğan Yüzer, önceki duruşmada da bilirkişi raporuna itirazlarını yazılı sunduklarını belirterek, ''Hazırlanan bilirkişi raporu kabul edilemez. Bu konuda yetkili kuruluş olan İstanbul Teknik Üniversitesi'nden yeniden bilirkişi raporu alınmasını istiyoruz'' dedi.

Sanıkların gözaltına alınmadığı gibi mahkemeye de gelmediklerine dikkati çeken Yüzer, sanıklara öncelikle yurt dışı yasağı konulmasını talep etti. Yüzer, sanıkların duruşmalara getirilmelerini de istedi.

Müşteki avukatlarından Süreyya Yiğitbaş ise yetersiz bilirkişilere dosyanın teslim edildiğini iddia ederek, ''Bizleri aydınlatmayan 18 sayfalık bilirkişi raporu mahkemeye sunuldu. Bilirkişinin raporuna itirazımızı tekrarlıyoruz. Yeni bir bilirkişi heyeti oluşturularak kazanın simüle edilerek mahkemeye sunulmasını istiyoruz. Kaza anı simülatörde canlandırılsın bu mümkün. Herşey ortaya çıksın. Bizim ve ailelerin vicdanı rahatlasın'' diye konuştu.

İddia makamı, yeni bilirkişi heyeti oluşturulması için dosyanın İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesini talep etti.

Mahkeme Başkanı Suat Yürekli, ara kararında, yeniden bir bilirkişi oluşturulması için Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden yardım istenerek havacılık konusunda uzman 3 öğretim üyesi, uçuşla ilgili Türk Hava Yolları AŞ'den bir pilot, Ankara Üniversitesi'nden bir hukukçu öğretim üyesi istenmesine karar verdi.

Müşteki avukatlarından Şehnaz Doğan Yüzer, duruşma çıkışında, mahkeme heyetine talep ettikleri yeni bilirkişi heyetinin kabul edildiğini ifade ederek, ''İnşallah bundan sonra hazırlanacak yeni bilirkişi raporu davanın aydınlatılmasını sağlar. Tüm umudumuzla bunu bekliyoruz'' diye konuştu.

Isparta'da, 30 Kasım 2007 tarihinde 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasıyla ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda, pilotlar Serhat Özdemir ve Tahir Aksoy, ''asli kusurlu'' olarak tespit edilmişti.

Bu haber 562 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,117 µs