En Sıcak Konular

Polis genci vurdu halk ayaklandı!

27 Haziran 2007 11:47 tsi
Bağcılar'da bir polis memuruyla gençler arasındaki "gürültü" tartışması kanlı bitti. Polis bir genci vurdu, diğerini yaraladı. Halk ayaklandı. Polisin evi hedef alındı.

İstanbul Bağcılar’da Milenyum Büfe’nin sahibi, kiracısı polis memuru Erdem Yücel’e, gürültü yaptığı gerekçesiyle Mete İnternet Kafe’yi işleten Mete Ergün’ü şikayet etti. Polis Yücel’in grubu uyarması üzerine tartışma çıktı. Tartışma kavgaya dönüşünce, Yücel, tabancasının kabzasıyla kafasına vurduğu Mete Ergün’ü yaraladı. Bunun üzerine Ergün’ün arkadaşları Yücel’e satır ve bıçaklarla saldırdı.

Kolu ve sırtından yaralanan Yücel, önce havaya ateş etti, saldırının sürmesi üzerine Ergün’ü göğüsünden vurdu. Seken kurşunlardan biri de Erkin Çalışan’ın bacağına isabet etti. Kalabalığın elinden kurtulan polis Yücel, Bağcılar Asayiş Büro Amirliği’ne sığındı. Arkadaşlarının Özel Bağcılar Hastanesi’ne kaldırdığı Mete Ergün’ün hayatını kaybettiği haberi üzerine, mahallede toplanan yaklaşık 50 kişilik bir grup, "Hepimiz Mete’yiz, bizi de vurun", "Rahat uyu Mete", "Delikanlı Emniyet", "Mete’nin kanını alacağız" sloganları atarak Milenyum Büfe’yi taşladı.

 

Merkeze sığındı

Olayın ardından mahalleli gençlerin kovaladığı polis memuru Erdem Yüce, 300 metre mesafedeki çalıştığı Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne sığındı. Ergün'ün yakınlarından oluşan 50 kişilik bir grup da olayı protesto etmek için Yüce'nin oturduğu binanın önünde toplanarak, "Mete'yi öldürenler bizi de öldürsün" şeklinde slogan attı. Yüce'nin oturduğu binayı taş yağmuruna tutan grup, Çevik Kuvvet polisi tarafından biber gazı sıkılarak uzaklaştırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, 8 kişiyi gözaltına aldı. Ayrıca sabah saatlerinde yine Bağcılar Emniyet Müdürlüğü önüne gelerek protesto gösterisi yapmak isteyen Ergün'ün bir grup arkadaşı da yine polis tarafından gözaltına alındı. Hastanede tedavi edilen Ergün'ün yaralı arkadaşı Çalışkan da tedavisinin ardından gözaltına alınarak Bağcılar Polis Merkezi'ne götürüldü.

 

Polis serbest kaldı

Erdem Yüce'nin ise hastanede tedavi edilerek kolunun dikildiği öğrenildi. Çevik Kuvvet polisinin ise cinayetten birkaç saat sonra Erdem Yüce'nin ve diğer polis arkadaşlarının eşyalarını bir kamyona yükleyerek götürdüğü öğrenildi.
Ergün'ün babası Yektan Ergün, oğlunun 3 ay sonra askere gitmeye hazırlandığını belirterek, "Canımızı koruması gereken polis bizi öldürüyor. Oğlum hiçbir suçu yokken pisi pisine öldürüldü. Kime güveneceğiz artık?" dedi.
Bağcılar Adliyesi'nde savcıya ifade veren polis memuru Yüce, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme ise, "meşru müdafaa hakkını kullandığı" gerekçesiyle Yüce'yi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.



Bu haber 1,427 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,880 µs