En Sıcak Konular

PKK'nın Nevruz bombası

21 Mart 2012 08:42 tsi
PKK'nın Nevruz bombası Bölücü örgüt toparlanmak için Nevruz’u hedef seçti. Kirli eller devreye girdi.

Halkın kutlama yapacağı alana zaman ayarlı katliam bombası yerleştirildi. Bölücü örgüt toparlanmak için Nevruz’u hedef seçti. Kirli eller devreye girdi Halkın kutlama yapacağı alana zaman ayarlı katliam bombası yerleştirildi. Depremin acılarını yaşayan Van, dün bir kez daha sarsıldı. Terör örgütünün ‘kanlı Nevruz planı’ için hedef seçtiği şehirlerden Van’da, sözde Nevruz kutlamasının yapılacağı alanın yakınındametal çivilerle güçlendirilmiş, zaman ayarlı 1 kilo 854 gram A4 plastik patlayıcı ele geçirildi. Van Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, Diyarbakır ve İstanbul’da olduğu gibi PKK/KCK terör örgütünün talimatları doğrultusunda, Nevruz kutlamaları adı altında molotofkokteyli ve taşlı eylemler yapılacağı istihbaratı alındığı bildirildi. Kutlamalar esnasında ve sonrasında çeşitli provokatif olaylar yapılacağı bilgisi doğrultusunda geniş çaplı önlemler alındığı vurgulanırken şunlar kaydedildi:

DEDEKTÖR KÖPEKLER BULDU

“Yasa dışı gurupların sözde Nevruz kutlamasını yapacağı Seyit Fehim Arvasi Mahallesi’nde bulunan İtfaiyeMeydanı ve çevresinde gerekli güvenlik tedbirleri alınmıştır. Saat 07.30 sıralarında Bomba İmha ve inceleme ekiplerimiz’in detektör köpekler’le ile yapmış olduğu kontroller esnasında, Hidayet Caddesi girişi Behiye Şavur Camii karşısında bulunan dükkanların arka kısmındaki boş arazide, örgüt mensupları tarafından yerleştirildiği değerlendirilen siyah renkli poşete köpekler tepki vermiştir. Bu tepki üzerine gerekli çevre emniyeti alındıktan sonra bomba imha ekiplerince usulüne uygunyapılan müdahale neticesinde; el yapımı parça tesirli zaman ayarlı bomba etkisiz hale getirilmiştir. Müdahaleden sonra yapılan incelemede şeffaf renkli bidon içerisine yerleştirilmiş 1 kilo 850 gram A4 plastik patlayıcı madde ve içerisinde parça tesiri amacıyla konulmuş çok sayıdametal çivi, dijital saat, bir adet 9 voltluk pil, 1 adet elektrikli fünye elde edilmiştir. Konu ile ilgili tahkikata başlanmıştır.”
 
31 el bombası gücünde
 
Van’da ele geçirilen patlayıcının 31 el bombası gücünde olduğu bildirildi. Örgütün şehirlerde gerçekleştirmeyi planladığı eylemlerde A4’ü tercih etmesi dikkat çekiyor. A4 ve C4’lerin sıkıştırılmış bir düzenek içinde patlatılması etkisini artırıyor. Uzmanlar, el bombalarının yapımında da A4 kullanıldığını belirtiyor. Bir el bombası içerisinde 60 gr A4 patlayıcı bulunuyor. Bir el bombası 25 metre çapında ölümcül, 50 metre civarında ölümlü yaralamaya sebebiyet veriyor. İstanbul Sütlüce, Kurtuluş ve Güneşli’de ele geçirilen şarapnel parçalarının incelenmesinde özel bir düzenek kullanıldığı ortaya çıkmıştı. Bu düzeneklerle 40 gr A4’ün etkisi 4 kat artıyor.
 
Hedef halk
 
Geçen hafta gözaltına alınan örgütün Türkiye sorumlusundan ele geçirilen dijital ve yazılı örgüt dokümanlarında yeni hedefin polis ve halk olduğu belirlenmişti. Kandil’den Karayılan tarafından gönderildiği iddia edilen notlarda, “Metropolleri ve Nevruz alanlarını kana bulayın” talimatı verildiği öğrenilmişti.
 
7 ŞiDDETiNDE DEPREM ETKiSiNDE
 
7 Mart'ta İstanbul Bayrampaşa'da örgütün Nevruz Bayramında kullanacağı öğrenilen 15 kilo A4 plastik patlayıcı ele geçirilmişti. Bu bombanın 500 metrelik alanda 7 şiddetinde deprem etkisi oluşturma gücüne sahip olduğu açıklanmıştı. Ayrıca İstanbul'un en büyük alışveriş merkezini yıkabilecek kuvvete sahip olduğuna dikkat çekilmişti. Sütlüce'de Çevik Kuvvet Polisi'ne yönelik eylemin ardından yapılan operasyonlarda da 13 kg. plastik patlayıcı bulunmuştu.

Yüksekova ve Cizre'de polise ateş açıldı
 
BDP'nin korsan Nevruz gösterilerinde kan aktı. Şırnak'ın Cizre ilçesinde 2'si göstericilerin arasından açılan ateş, 3'ü atılan taşlar sebebiyle 5 polis yaralandı. Kurşunlara hedef olan 2 polisin durumunun ağır olduğu belirtildi. Yüksekova'da da polise uzun namlulu silahla ateş açıldı. 3 polis yaralanırken Özel Harekat timleri hızla karşılık verdi. Yaralanarak kaçan saldırganın yakalanması için hava destekli operasyon başlatıldı. Batman'da 2'si polis 4 kişinin yaralanırken yaklaşık 60 kişi gözaltına alındı. Bitlis, Mersin ve Iğdır'da çıkan olaylarda da onlarca kişi yaralandı.
 

Silahlı teröristler vatandaşı kalkan yaptı
 
Kırsaldan gelen yüzü maskeli teröristler, Yüksekova’daki izinsiz Nevruz kutlamalarını uzun namlulu silahlarla provoke etmek istedi. Halkı kendilerine canlı kalkan yapan teröristlerin açtığı ateş sonucu 3 polis yaralanırken, vurulan bir saldırganın olay yerinden kaçırıldığı öğrenildi. PKK’lı teröristler, Yüksekova’da izinsiz düzenlenen Nevruz kutlamalarına sızdı. Kırsaldan geldiği belirtilen yüzleri maskeli yaklaşık 8 kişilik grubun, uzun namlulu silahlarla açtığı ateş sonucu çevrede güvenlik önlemi alan 3 polis el, ayak ve dirseğinden yaralandı. Nevruzu kana bulamak isteyen PKK’lıların kutlama alanındaki çocuk ve vatandaşları kendilerine canlı kalkan yapması nedeniyle çevre binaların üzerine yerleştirilen Özel Harekat timlerinin ateş etmekte zorlandığı öğrenildi. Vatandaşların arkasından Toma cinsi polis araçlarına ve polislere ateş eden PKK’lılardan sadece birinin Özel Harekat timlerince vurulduğu, yaralı teröristin olay yerinden kaçırıldığı belirtildi. Kargaşa ortamı oluşturarak kan dökmeyi hedefleyen saldırganların tahrik planının güvenlik güçlerinin sağduyusu sayesinde boşa çıkartıldığı açıklandı.

3 YILDIR AYNI YERDEYDİ

Alınan bilgiye göre geçtiğimiz cuma günü Nevruz tertip komitesi, kutlamaların kentin merkezi yeri olan Cengiz Topel Caddesi üzerinde yapılması için başvuru yaptı. Ancak yetkililer, heyet ile görüştü ve bu alanın güvenlik gerekçesiyle kutlamalara uygun olmadığını belirtti. 3 yıldır kutlanan eski şehir stadında yapılabileceği kaydedildi. Heyetin bunu kabul ettiği ancak bir süre sonra örgütten gelen baskılar sebebiyle Nevruz’un izinsiz olarak istenilen yerde kutlanacağının açıklandığı kaydedildi. 3 yıldır kutlama yapılan alan yerine farklı bir yerin ısrarla talep edilmesinin ‘provokasyon’ şüphelerini arttırdığı dile getirildi.

8 MASKELİ PKK’LI KENTE İNDİ

Polisin olay çıkma ihtimaline karşı bölgede güvenlik önlemi aldığı ve bina üzerlerine özel timlerin yerleştirildiği belirtildi. Ancak, PKK’nın kırsal alandan gönderdiği yaklaşık 8 kişilik grubun göstericilerin arasına sızdığı tespit edildi. Uzun namlulu silahlarla alandakileri kendilerine kalkan yapan teröristlerin açtığı ateş sonucu 3 polis yaralanırken birçok polis aracı da kullanılamaz hale geldi. Yaralı polislerin helikopterle Diyarbakır’a sevk edildiği belirtildi. Polislerin uzun namlulu silahlardan çıkan kurşunlarla yaralandığı öğrenildi. Olaylar sırasında bölgeye yabancı bazı gazetecilerin de getirildiği ve olası tahrik ile hayatını kaybedecek vatandaşlar olması durumunda ‘polis halkı öldürdü’ propogandasının yapılacağı belirlendi.
 
bugün


Bu haber 875 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,500 µs