En Sıcak Konular

İbrahim Tatlıses'e haciz

27 Haziran 2007 10:50 tsi
Doğtaş Mobilya, İbrahim Tatlıses'in 40 tane evine, oteline ve 3 tane arabasına haciz koydurdur. Artı 500 bin YTL'lik tazminat davası açtı.

Doğtaş Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, İbrahim Tatlıses ile yaşanan 2.5 milyon YTL'lik tahsilat sorununun mahkemede çözüleceğini belirterek, "Tatlıses'in Kuşadası'ndaki oteline ait mobilyaların tesliminden sonra kalan çekler ödenmemişti. Bu nedenle yasal işleme başvurduk" dedi. Doğan, işlem başlattıktan sonra iradeleri dışında olayın basına yansıdığını ifade ederek şöyle konuştu:

"Bunun üzerine TV programından bize hakaret etti. Bunun için de 500 bin YTL tazminat davası açtık. 2.5 milyon YTL'lik alacağımız için Tatlıses'e ait üç otomobil, otel ve Bitez'deki 40 evine haciz koydurduk. Biz alacağımızın peşindeyiz. Haczin kaldırılmasına ve değere ilişkin itirazda bulundular. 9 Temmuz'da değer tespiti için mahkeme var. Haciz kararı devam ediyor. Bu davadan sonra da satış gerçekleşecek."

46 ülkeye ihracat

1972'de Çanakkale'nin Biga ilçesinde Hacı Ali Doğan tarafından kurulan 'Doğan Mobilya'nın, 35 yıl içinde Doğtaş'a dönüştüğünü belirten Davut Doğan, babası tarafından kurulan işletmeye kendisinin de memurluğu bırakarak katıldığını anlattı.
Dokuzu yurtiçinde, ikisi yurtdışında olmak üzere 11 şirketli bir grup haline geldiklerini belirten Doğan, "Türkiye'de 400 satış noktasına ulaştık. 1200 çalışanımız var ve 46 ülkeye ihracat yapıyoruz" dedi.

Avrupa'ya yöneldiler

Davut Doğan, mobilyanın yanı sıra, perakende, sağlık, pazarlama, taşımacılık, inşaat sektörlerinde faaliyet gösterdiklerini kaydetti.
Grup bünyesindeki şirketleri tek çatı altında toplayarak holdingleşeceklerini belirten Doğan, 2008 sonunda ise halka açılmak üzere çalışmalar yaptıklarını belirtti.
Doğan şunları söyledi:
"Ayrıca, Bir Alman firmasıyla distribütörlük konusunda temaslarımız sürüyor. Avrupa'da yatırım yaparak mağazalaşmak ve bir dünya markası olmak için çalışıyoruz."


Sırları eşit maaşta

6 erkek kardeşin yönettiği Doğtaş'ta 35 yıldır kavgasız bir ilişki kurduklarını anlatan Davut Doğan bunun sırrını şöyle açıkladı:
"Tüm kardeşler ne görevi yaparsa yapsın eşit maaş alır. Şirketin tüm politikası, iş bölümüyle ilgili her şey yazılı. İkinci kuşağın 15 yaşından itibaren şirkete nasıl gireceklerine dair yol haritası, alacakları maaşlar belli. Böyle olunca huzursuzluk olmuyor."


aktifhaber



Bu haber 417 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,604 µs