FLAŞ! Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, düzenlediği basın toplantısında imam ve muhtarlara ağır suçlamalarda bulunurken, Kuzey Irak'a sınırötesi operasyon yapmakta kararlı olduklarını belirtti." /> FLAŞ! Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, düzenlediği basın toplantısında imam ve muhtarlara ağır suçlamalarda bulunurken, Kuzey Irak'a sınırötesi operasyon yapmakta kararlı olduklarını belirtti."/>

En Sıcak Konular

Büyükanıt'tan imam ve muhtarlara ağır suçlama!

27 Haziran 2007 10:40 tsi
Büyükanıt'tan imam ve muhtarlara ağır suçlama! FLAŞ! Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, düzenlediği basın toplantısında imam ve muhtarlara ağır suçlamalarda bulunurken, Kuzey Irak'a sınırötesi operasyon yapmakta kararlı olduklarını belirtti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Merkez Komutanlığı'nın tanıtımı amacıyla Isparta'ya düzenlenen 2 günlük basın turu kapsamında Eğirdir'e geldi.

Orgeneral Büyükanıt, basın turuna katılan gazetecilere yönelik olarak bir basın toplantısı düzenliyor. Toplantıya Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ da katılıyor.

Büyükanıt'ın açıklamaları özetle şöyle:

TSK personelini eğitmeden bölgeye göndermemiz sözkonusu değildir. Eğridir'de temel esasları öğretiyoruz ama eğitimin sonu yok. Dağ ve Komando okulu bu tür eğitimin en iyi verildiği yerdir. Fiziki coğrafya eğitim için özel olarak seçilmiştir.

Terör çok boyutlu bir olaydır. Terörü sadece bir silahlı mücadele olarak indirgenirse istenilen başarı yakalanamaz. Bir teröristin dağda barınabilmesi için aşağıda 10 kişinin olması gerekir. Biz bunlara işbirlikçiler diyoruz. Bu teröristin malzemeleri nereden sağlanıyor. Bunları işbirlikçiler tarafından sağlanıyor. Bunlar merkezi yerleşim yerlerinde yaşıyor. Mayın yerleştiren imamlar ve muhtarlar var. Bu söylediklerim yaşanmış, gerçek olaylardır.

Maalesef yaşadığımız günlerde çok fazla dezenformasyon ortaya çıktı. Bu yanlış bilgilendirmeyi düzeltmek için çok fazla enerji harcıyoruz. Akıl almaz şeyler. Yurtdışından, internetten gelen enformasyonları yansıttığımız zaman topluma, dezenformasyon yaşarız.

Dış desteği olmayan terör örgütleri asla yaşayamaz. Bugün PKK terörürünün de dış desteği vardır. Hem de büyük boyutlarda vardır.


Bir opearasyonda Batman bölgesinde bir terörist gurubu etkisiz hale getirildi. Daha sonra yapılan çalışmalarda bu gruptaki bir kişinin Diyarbakır bölgesinde terörü besleyen işbirlikçi ekibi koordine eden biri olduğu anlaşıldı. İrtibatları bağlantıları beni ürküttü. Dış desteğin kesilmesi politik konudur. Askerin işi değildir.

Müttefiklerimiz içinde PKK'ya doğrudan ve dolaylı destek veren ülkeler var. Bu bizim mücadelemizi menfi, olumsuz yönde etkilemektedir.

Terör hepimizin işidir. Üstesinden gelmemiz gereken bir beladır.

Yayınladığımız bir bildiride teröre karşı toplumsal bir refleks gerektiğini ifade ettik. Daha sonra bu konuya açıklık da getirdik. Yanlış anlaşılmaya sebep olacağını varsayarak. Her şeyden önce bu reflak demokratik, yasalara saygılı, siyaset dışı ve şiddettten uzak olmalı. Teröre karşı ortak bir iradeye sahip olmalı. TSK'nın toplumsal çatışma gibi bir arzusu olamaz. Bu hususuda size belirtmek isterim. Temel esas olarak söylemek istediğim bunlardır.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt İlker Başbuğ'un açıklamalarının ardından Eğridir Dağ Komando Okulu'nda düzenlenen basın turuna katılan gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Büyükanıt özetle şunları belirtti:

"Terörist kural tanımaz, ama biz yasal zeminde mücadele etmek zorundayız. Fakat bu yasal zeminde mücadele ederken bazen sıkıntılar yaşıyoruz.

Haziran ayında kabul edilen polisin yetkilerini düzenleyen kanuna göre yol kontrol noktasında şüphelendiğiniz aracın görünmeyen kısımlarını inceleyemiyorsunuz. Bagaja bir silah saklanmışsa açıp bakamıyorsunuz. Bu gibi sıkıntılarımız var ve bunları ilgili yerlere bildiriyoruz.

Kısa dönem içinde üç önemli toplantı yaptık. Bir tanesi bildiğiniz gibi Başbakanlık'ta. İkinci önemli toplantı geçtiğimiz günlerde icra edilen MGK toplantısıydı. Üçüncüsü de geçtiğimiz cuma günü sayın Başbakan Genelkurmay karargahına geldiler. Bütün ayrıntılar konuşuldu. 12 Nisan'da ben dedim ki "Kuzey Irak'a operasyona ihtiyaç var" ve "Fayda sağlar" dedim.

Ben benzetme olarak yapmıyorum ama örnek olsun diye söylüyorum. ETA ile BASK bölgesinin kuruluş tarihlerine bakın. Neredeyse yarım asra yakın bir süre varlıklarını devam ettirebildiler. Bu süre içinde hiçbirşey bir kereyle bitmez.

Şunu biz iddia edemeyiz. "Kuzey Irak'a girip bir seferde PKK'yı bitiririz" diyemeyiz. ama darbe vurursunuz, bundan öncekilerde oluduğu gibi fayda sağlar, çok büyük fayda sağlar.



Bu haber 1,876 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,560 µs