En Sıcak Konular

'22 Temmuz bazıları için yaprak dökümü'

27 Haziran 2007 09:06 tsi
'22 Temmuz bazıları için yaprak dökümü' 

Aksaray Vilayet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap eden Başbakan Erdoğan, "22 Temmuz seçimlerinin bazıları için geri dönüşü olmayacak. Büyük bir yaprak dökümü, tasfiye olacak" dedi.

Aksaray Vilayet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap eden Başbakan Erdoğan, 22 Temmuz seçimlerinin yaklaştığını belirterek, "Sırça köşklerde oturup ahkam kesenler gelsinler, bu meydandaki coşkuyu görsünler. 22 Temmuz seçimlerinin bazıları için geri dönüşü olmayacak. Büyük bir yaprak dökümü, tasfiye olacak. Bu milleti hafife almanın, değerlerini bir tehdit olarak görmenin faturasını 22 Temmuz'da onların önüne koyacaksınız. Bu eski model kavga siyasetlerine artık yeter diyeceksiniz. 1950-1960, bu arada merhum Adnan Menderes tarafından 'Yeter söz milletindir' denildi. Size soruyorum 22 Temmuz'da 'Yeter karar milletindir' diyecek misiniz? Gazi Mustafa Kemal 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' dedi. Bunlar millete gitmekten korkuyorlar" dedi.

Meydanlarda bol keseden vaatlerin sıralandığını belirten Erdoğan, "'Mazot şu kadar, ekmek bu kadar olacak' diyecekler. 'Maaşlar 5'e katlanacak, Aksaray'a deniz getireceğiz' diyecekler. Derler mi, derler. Biz bunlara alıştık. Bu millet 2 anahtar vaat edenleri, 'ne veriyorlarsa 5 fazlasını vereceğim' diyenleri çok gördü. Biz de popülizm yok, eser var. Biz tarihi icraatlarımızla karşınızdayız. Daima büyüyen, bir gününü önceki gününden önde tamamlayan bir Türkiye var. Derler ki 'AK Parti ne yapmış?' derler. Birilerinin gözü var görmüyor, kulağı var duymuyor, dili var gerçekleri konuşamıyor. Onlara bu gerçekleri siz anlatacaksınız. 79 senede milli gelir 181 milyar dolardı. Biz 4.5 senede bunun üzerine 219 milyar dolar koyduk. Şu an milli gelirimiz 400 milyar dolar oldu.

Allah'tan korkun. Daha ne yapacağız. Milliyetçilik budur. Benim vatandaşımın kişi başına düşen milli geliri ikiye katlandı. Bu ülkenin 36 milyar dolar ihracatı vardı. Bunun üzerine 59 milyar dolar daha koyduk. İhracatımız 95 milyar dolara çıktı ve hedefimiz yıl sonuna kadar bu rakamı 100 milyar dolara çıkarmak. Enflasyon yüzde 30'dan tek haneli rakamlara indi.

Ama biz ne aldatan ne aldatılan olacağız. Biz halkımızı kandıramazdık. 1990'lı yıllarda yaşanılan krizleri halkımıza yaşatmadık. Bizim yaptıklarımız ortada. Bu duble yollar neleri getirdi, vatandaşımız görüyor. Bu arada geçtiğimiz günlerde Aksaraylı 3 kardeşimizin ölüm haberini duyduk. Kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum. Bu kaza, bir kez daha duble yolların önemini gösterdi.

Hedef 15 bin kilometre duble yol. Şu ana kadar 6 bin 700 kilometresini tamamladık. Yıl sonuna kadar bin 800 kilometre daha ilave olacak. Bununla kalmıyoruz. Ankara-Konya arasında hızlı tren projesini hayata geçirdik. Ve artık Konya ile Ankara arası 75 dakikaya iniyor. Gayet modern trenlerle Ankara'dan rahatlıkla Konya'ya, Konya'dan Ankara'ya gidebilecek. Ve Ankara'dan İstanbul'a kadar aktarmalı olarak yine hızlı trenle gidebileceksiniz. Çağdaş, modern Türkiye böyle olur" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçime kadar kapı kapı dolaşacaklarını ifade ederek, "Bildiklerimizi bilmeyenlere anlatacağız ki hep beraber emeğimizi ortaya koyalım ve 22 Temmuz'un akşamında AK Parti ile yola devam diyelim" diye konuştu.

 



Bu haber 370 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,607 µs