En Sıcak Konular

İşiniz yoksa evden çıkmayın

27 Haziran 2007 08:39 tsi
İşiniz yoksa evden çıkmayın Afrika üzerinden gelen ve bugün tüm yurdu etkisi altına alacak kavurucu sıcaklar için adeta seferberlik başlatıldı. Mevsim normallerinin 10-12 derece üzerinde seyredecek sıcaklar ilk defa deprem ve sel gibi doğal afet kabul edildi.

Bugün Ege ve Akdeniz illerinde termometrelerin 50 dereceyi göstermesi beklenirken uzmanlar vatandaşların zorunlu olmadıkça evlerinden dışarı çıkmamasını, işi olanların ise saat 11.00 ile 15.00 arasını tercih etmemelerini öğütlüyor. Özellikle büyük şehirlerde teyakkuza geçen hastaneler acil servis kapasitelerini artırdı. İstanbul'daki kamu hastanelerinin acil servislerinde muhtemel sıcak çarpması vakalarına karşı personel takviyesi yapıldı ve ek önlemler alındı. Bazı belediyeler mobil sağlık ve dinlenme alanları oluşturdu. Muhtelif yerlere kurulan çadırlarda, ücretsiz su, limonata ve benzeri soğuk içecekler ikram ediliyor. Sağlık Bakanlığı'nın sıcak izni tavsiye etmesi üzerine İstanbul, İzmir, Bursa ve Antalya gibi iller başta olmak üzere birçok ilin valiliği kamu kurumlarında idari izin yoluna gitti.

Batıda aşırı sıcaklıklar sebebiyle birçok ilde asfalt erimesi ve akabinde yaşanan trafik kazaları hayatı olumsuz etkilerken, havuzlar ve sahiller hem gece hem gündüz serinlemek isteyenlerle doluyor. Yurt genelinde insanlar sıcakla boğuşurken bazı iller serin havanın tadını çıkarmaya çalışıyor. Sıcaklığın 20-22 derece olduğu Erzurum'da vatandaşlar Tortum Şelalesi'nde piknik yaparak serin havanın keyfini sürüyor. Kuzey Afrika'dan gelen sıcak hava dalgasının yarından itibaren etkisini azaltacağı belirtiliyor.
 
Zaman



Bu haber 223 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,388 µs