En Sıcak Konular

Mumcu'yla yola devam

26 Haziran 2007 17:56 tsi
Demokrat Parti ile birleşme ve ittifak görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması ve seçimlerden çekilme kararının ardından Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu ilk kez il başkanlarıyla bir araya geldi. Toplantıda sürece ilişkin değerlendirme yapan Mumcu,

İl Başkanları toplantısı sonuç bildirgesinde “Mumcu’yla yola devam” mesajı verilirken, Demokrat Parti’ye seçimlerde destek konusunda ise “Yasalar bir siyasi partinin kurumsal kimliğini bağlayacak şekilde destek kararı almasını ya da açıklamasını yasaklamıştır. Bu çerçevede Anavatan Partisi’ne gönül vermiş vatandaşlarımızın özgür vicdanlarıyla yapacakları tercihlerin ülkemiz için hayırlı olması dileğimizi yineliyoruz” denildi.

Açıklamada, Anavatan Partili adayların başka bazı partilerin listelerinde yer aldığına ilişkin iddiaların da gerçekdışı olduğu belirtildi.

Anavatan Partisi il başkanları toplantısının ardından yayınlanan sonuç bildirgesinde, toplantıda, birleşme ve ittifaka yönelik çabaların değerlendirildiği, yaklaşan seçimler ve bu seçimlerin ardından ortaya çıkacak tabloya ilişkin görüş alışverişinde bulunulduğu belirtildi.

BİRLEŞMEYE İNANCIMIZ TAM

Milli demokratik merkezde, tek bir siyasi örgütsel çatı altında bütünleşme sürecinin engellenmesinin sorumluluğunu en iyi şekilde milletin vicdanının değerlendireceği vurgulanan bildirgede şöyle denildi:

“ ‘Milli demokratik siyaseti’ kendi imtiyazlı konumlarına yönelik bir tehdit olarak gören çevrelerin gerçekleri gizleyen, çarpıtan, ahlak dışı tutumlarını bu aşamada not etmekle yetiniyoruz. Bu tutumların sahipleri, seçim sonrasında kendi vicdanlarıyla ve kamuoyu ile zaten yüzleşeceklerdir. Milli demokratik merkez siyasetinin, Anavatan Partisi’nin düşünsel ve siyasal liderliğinde, Türkiye’nin çıkarları doğrultusunda gerçekleşeceğine olan inancımızın sürdüğünü beyan ederiz. Bu adanmışlığımız, üyelerimizden Genel Başkanımıza kadar her düzeyde aynı içtenlikle devam edecektir.

Milli demokratik merkezde, tek bir siyasi örgütsel çatı altında bütünleşme sürecinin engellenmesinin sorumluluğunu en iyi değerlendirecek otorite hiç şüphesiz milletimizin vicdanıdır. Bu nedenle, bu bütünleşmeye inanmış olan herkesin temiz ve samimi duygu, inanç ve bekleyişlerini incitecek hiçbir tutuma meydan verilmemesi gereğinin altını çiziyoruz.”

BİRLİK BERABERLİK MESAJI

Bundan sonraki süreçte birleşme hedefine ulaşılmasındaki asıl muhatabın buna samimi bir şekilde inanan kişiler olacağı kaydedilen bildirgede, inançlı insanları temsil etmekten yoksun kişilerin ise muhatap kabul edilmeyeceği belirtildi.

Bildirgede, Türkiye’nin kutuplaşma tuzağına itildiği ve alternatifsizliğe mahkum edildiği savunularak, “Bu aşamada milletimize mesajımız, kardeşlik ve birlik duygularını asla incitmeyecek bir siyasal yarışın yaşanması dileğimizdir. Seçim dönemleri, Parlamentolar, Hükümetler, Partiler, liderler gelip geçicidir. Kalıcı olan, milletimizin huzuru, vatanımızın bağımsızlığı ve bütünlüğü olacaktır. Kim yarışırsa yarışsın kazanan Türkiye olmalıdır. Türkiye’nin kazancının sağduyulu, olgun bir demokratik tecrübe olmasını diliyoruz.”denildi.

DP’YE DESTEK YOK

Anavatan Partisi’nin seçimlerde herhangi bir partiye destek vermesinin sözkonusu olmadığı kaydedilen bildirgede, buna gerekçe olarak ise Siyasi Partiler Kanunu’nun 90. maddesi gösterildi. İlgili maddenin bir başka partiyi desteklemeye imkan vermediğine işaret edilen bildirgede, “Bu kanun maddesinden de anlaşılacağı gibi, yasalar bir siyasi partinin kurumsal kimliğini bağlayacak şekilde destek kararı almasını ya da açıklamasını yasaklamıştır.

Bu çerçevede Anavatan Partisi’ne gönül vermiş vatandaşlarımızın özgür vicdanlarıyla yapacakları tercihlerin ülkemiz için hayırlı olması dileğimizi yineliyoruz. Ayrıca, Anavatanlı adayların başka bazı partilerin listelerinde yer aldığına dair beyanların tamamen gerçek dışı olduğunun da altını çiziyoruz” denildi.

MUMCU’YLA DEVAM

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu’yla da “yola devam” mesajı verilen bildirgede, “Anavatan Büyük Kongresinde Genel Başkanımız Sayın Erkan Mumcu ile başlayan yol arkadaşlığımızın bugün olduğu gibi, yarın da devam edecektir. Genel Başkanımızın milletimize hizmet yolundaki her türlü fedakarlığının, inancının ve gayretinin, milletimiz tarafından olumlu bir biçimde değerlendirileceğine yürekten inanıyoruz. Anavatan teşkilatlarının, Genel Başkanımıza desteği tamdır” görüşü dile getirildi.



Bu haber 286 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,092 µs