En Sıcak Konular

'Afganistan'da ve Filistin'de vahşete son!'

14 Mart 2012 15:16 tsi
MAZLUMDER ve bazı İslami sivil toplum kuruluşları, son bir hafta içinde Afganistan ve Filistin'de artarak devam eden kanlı saldırıları protesto etmek için Taksim Meydanı'ndan Galatasaray Lisesi önüne yürüdüler.

Protestoya katılan binlerce kişi İstiklal Caddesi boyunca "ABD üsleri kapatılsın", "İslam ümmeti, kabul etmez zilleti", "Katil İsrail hesap verecek", "Kahrolsun ABD emperyalizmi" sloganları eşliğinde yürüdü. İslam coğrafyasında hergün yeni bir katliama imza atan ABD, israil ve Nato güçleri en son Afganistan'da Kur'an-ı Kerim'in yaktı ve bir ABD askerinin bir Afgan köyünü basarak 9'u çocuk, 3'ü kadın olmak üzere 16 kişiyikatlederek, bunlardan 11 tanesini yaktı. Aynı şekilde İsrail Ordusunun Filistin Gazze şeridinde Cuma günü başlayan saldırılarısonucundaiçlerinde çocuk ve kadınların da olduğu onlarca kişi can verdi. MAZLUMDER ve diğer STK'lar bu saldırı ve katliamları protesto ettiler.

Galatasaray Lisesi önünde grup adına MAZLUMDER İstanbul Şube Başkanı Cüneyt Sarıyaşar bir konuşma yaptı. Sarıyaşar konuşmasında şunları söyledi: "Biz, Ashab-ı Uhdud'un halini, bugün ABD, İngiltere, Fransa, Rusya, Çin ve bunların küçük yavrusu İsrail'in yeryüzünde, İslam coğrafyasında yaktıkları ateşte görüyoruz. Bir hendek kazdılar ve müminleri yakmak için bu alevli ateşi canlandırdılar. İslam coğrafyasında her beldede müminlerin kanı akmaktadır. Rabbimiz bunlar için 'O Ashab-ı Uhdud, onlar lanetlenmiştir. Onlar, o ateşin etrafında oturmuşlar, müminlerin yaptıklarını seyrediyorlar. Aziz ve Hamid olan Allah'a inanmalarından dolayı müminlerden nefret ediyorlar' diyor. Bugün o oturanlar neredeler? Onlar Birleşmiş Milletler'de, Birleşmiş Milletler'in Güvenlik Konseyi'nde, NATO'da, AB'de oturuyorlar. Ve yeryüzü kaynaklarını sömürmek, bütün kulların kaynaklarını sömürmek, Allah'ın karşısında tuğyanlarını yaşatabilmek için çalışıyorlar. Allah diyor ki: 'Gerçek şu ki: Mümin erkekler ile mümin kadınlara işkence uygulayanlar, sonra hiç pişmanlık duymayanlar; işte onlar için cehennem azabı vardır ve yakıcı azap onlarındır', 'Ama imana ermiş olup ta doğru ve yararlı işler yapmış olanlar öteki dünyada içinden ırmaklar akan bahçelerde bulunacaklardır. Bu büyük bir kurtuluştur'. Bu kurtuluşa eren İslam coğrafyasında Afganistan'da, Filistin'de, Gazze'de, Keşmir'de, Çeçenistan'da, Bangladeş'te, Eritre'de, Yemen'de, Libya'da, Bahreyn'de, Suriye'de, Mısır'da, Tunus'ta, Cezayir'de ve en son bu bölgede de Uludere'de benzer katliamları yaşayan ve bu katliamların mağduru olanlar büyük kurtuluşa ermişlerdir".

Sarıyaşar konuşmasının sonunda eyleme katılan tüm STK'ların seçim yapmaksızın zalime karşı mazlumdan yana duruş sergilediklerini söyleyerek ortak basın açıklaması metnini okudu.

Açıklamanın ardından eylem sona erdi.


ORTAK BASIN AÇIKLAMASI METNİ


AFGANİSTAN'DA EMPERYALİST, FİLİSTİN'DE SİYONİST VAHŞETE SON!

Afganistan'da 10 yılı aşkın bir süredir devam eden ve Türkiye'nin dolaylı da olsa destek verdiği işgal süreci tam anlamıyla kanlı ve insanlık dışı katliamlarla devam ediyor. Köylerin, düğün konvoylarının ve sivillerin katledilmesi ile rutinleşen işgal, Kur'an-ı Kerim'in yakılması ve son olarak bir ABD askerinin köy basarak 9'u çocuk, 3'ü kadın olmak üzere 16 insanı silahla tarayıp, bunlardan 11 tanesini yakması ile tekrar gündeme geldi.

Açıkça deklare ederiz ki emperyalist ABD, NATO ve çatısı altındaki işbirlikçi ülkeler bu suçlardan tek tek sorumludurlar. Bu sorumluluğu pişkin özürler, üç maymunu oynayarak görmezden gelmeler, sahte kınamalar gidermeyecektir.

Napalm ve düşük yoğunluklu uranyum silahları kullanan, sivilleri bombalayan, İslami değerlere hakareti psikolojik harbin bir parçası olarak kullanan İşgal güçleri; medya, lobi faaliyetleri, politik baskılar ve yoğun propaganda retoriği ile bu insan hakları ihlallerini örtmeye çalışsalar da artık bunu yapacak güçleri kalmamıştır.

Afganistan'da hukuki ve ahlaki hiçbir dayanağı olmayan işgal sürecine gerek Taliban'a karşı savaşan subayları eğitmek ve uluslararası destek gücüne maddi ve askeri destek sağlamak, gerekse NATO ve ABD'ye politik destek vermek suretiyle katkıda bulunan Türkiye, 8 bin masum insanın konteynırlara hapsedilerek çöle gömülmek suretiyle vahşi bir biçimde katledilmesinde birincil sorumlu olduğu iddia edilen Raşid Dostum'a destek sağlayarak da oradaki suçlara ortak olmaktadır.

Medeni olmayan ülkeleri medenileştirmek ve demokrasi havariliği yapmak gibi sahte ve kokuşmuş meşruiyet noktalarına atıfta bulunan işgalci ABD ve NATO, er ya da geç Afganistan'dan sökülüp atılacaktır ki Afganistan'ın tarihi bunun en açık delilidir. Geriye, Haçlı Savaşı olarak da adlandırılan işgale ve işgalcilere doğrudan ve dolaylı destek veren, işgalin lojistik altyapısını oluşturan ülkelerin ve bu ülke insanlarının utancı ve İşgalin parçalarından birisi olan Türkiye'nin bütün tarihi bağlarına rağmen yüzüne kendi elleriyle sürdüğü, onarılamaz kara bir leke kalacaktır. Bu lekeyi birçoklarının yüzlerinde görmeye başladık bile.

Afganistan'daki emperyalist işgal, Filistin'de Siyonist vahşetle eşgüdümlü olarak devam ediyor. Filistin Gazze şeridinde Cuma günü başlayan saldırı neticesinde çocukların ve kadınların da olduğu onlarca insanın öldüğü, onlarcasının da yaralandığı bir başka katliam olarak karşımızda duruyor.

İşgalci Siyonist devletin Cuma günü başlayan bombardıman hedefinde esir takasında özgürlüğüne kavuşan Halk Direniş Komitesi Lideri'nin olması önemlidir.

İslami Kuruluşlar olarak, söz konusu kanlı ve insanlık dışı saldırıları kınıyor, başta Türkiye halkı olmak üzere bütün halkları küresel zalimler olan ABD ve İsrail zulmüne dur demek için kendi devletlerine karşı dik bir duruşa davet ediyoruz.

İslami Kuruluşlar

Bu haber 563 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,922 µs