En Sıcak Konular

MHP'li Vural: Şaşkın ördek geri geri yüzer

9 Mart 2012 16:46 tsi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hiçbir konuya vakıf olmadığını öne sürdü.

MHP'li Vural'dan Başbakan'a 'Şaşıran Ördek' Benzetmesi

Vural, "Esad'la önce can ciğer kuzu sarması, ardından Esad'a 'katil' diyor. Anadolu'da bir söz vardır: 'Şaşıran ördek geri geri yüzer.' Başbakan'ın bulunduğu durum bu." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Oktay Vural, Başbakan Erdoğan'ı eleştirdi. Başbakan Erdoğan'ın hiçbir konuya vakıf olmadığını öne süren Vural, "Kürt meselesi, ardından Kürt açılımı, önce terörle mücadele, sonra müzakere. Başbakan aslında ne dediğini bilmiyor. Sam amcadan hangi pusula gönderilirse onu alıyor, tekrar ediyor. Esad'la önce can ciğer kuzu sarması, ardından Esad'a 'katil' diyor. Anadolu'da bir söz vardır: 'Şaşıran ördek geri geri yüzer.' Başbakan'ın bulunduğu durum bu." diye konuştu.

Türkiye'nin politikalarının milli merkezlerde oluşmadığını iddia eden Vural, "Başbakan'ın kılavuzları ya hedonist ya şeytanla görüşen ya da gölge cia ile içli dışlı olanlar. Başbakan bu kılavuzlarla yönlendiriliyor ve ülkeyi yönetiyor." iddiasında bulundu. Vural, Başbakan Erdoğan'ın, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunu 'muhalefetin engellediğini' söylediğini ifade ederek, tasarının oy birliği ile çıktığını kaydetti.

"BAŞBAKAN İZİN VERMELİ"

MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve 4 MİT çalışanı hakkında savcılığın Başbakan'dan izin istemesi ile ilgili soruya Vural, Başbakan'ın izin vermesi gerektiğini söyledi. Bazı terör örgütü yöneticilerinin başlarına ödül konulduğunu hatırlatan Vural, "Ceviz ağacının dibinde röportaj yapmak için gazetecileri gönderiyorsunuz, adamların görüşlerini alıyorsunuz, Oslo'da masa kuruyorsunuz, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü onlarla müzakere ediyorsunuz, yanı başınızda kırmızı bültenle aranan adamlar duruyor, şimdi başlarına ödül koyuyorsunuz. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. Ödülü sen hak et ey devlet, senin kesenden de çıkmamış olur." ifadesini kullandı.

cha



Bu haber 751 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,583 µs