En Sıcak Konular

Erdoğan muhalefete cevap verdi

6 Mart 2012 17:40 tsi
Başbakan Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda muhalefete yüklendi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Grup Toplantısı'nda konuştu.

Başbakan Erdoğan, Suriye yönetiminin, uzun süredir kendi halkına yönelik uyguladığı şiddetin dozunu artırdığına dikkati çekti. Son günlerde saldırıların, insanlık dışı bir vahşet görünümü almaya başladığını belirten Erdoğan, Suriye'nin çeşitli kentlerine, ordu imkanları, milis güçleri, keskin nişancılarla yapılan özellikle ağır silahlarla birlikte yapılan bu saldırılarda içinde çocuk ve kadınların bulunduğu onlarca masum insanın hayatını kaybettiğini söyledi. Erdoğan, artık 11 yaş üstü grubun yakalanıp, yatırılıp, boğazlanarak öldürüldüklerinin fotoğraf ve haberlerini aldıklarını bildirdi.

Erdoğan, 1948'de Deyri Yasin'de, 1982'de Sabra ve Şatilla'da, aynı yıl Hama'da, 1988'de Halepçe'de,1994'de Ruanda'da, 1995'te Srebrenitsa'da, 2009'da Gazze'de yaşanan katliamların, insanlığın vicdanında çok ağır yaralar açtığını belirtti. Erdoğan, bu ve benzeri katliamların insanlığın gözü önünde işlendiğini, uluslararası toplum, uluslararası kuruluşlar, devletlerin kimi zaman elleri kolları bağlı bu vahşice cinayetleri izlediğini, kimi zaman daha ileri gidip, bu vahşete ortak olduklarını dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

BU YAPILANLARIN HESABI OĞUL ESAD’DAN SORULACAK

Buradan Beşşar Esad'a bir kez daha hatırlatıyorum: Babasının yaptıklarının hesabı, bu dünyada sorulmadı, ama er ya da geç, bu yapılanların, bu zulmün, bu katliamın hesabı oğul Esad'tan sorulacak. Bu kez Suriye şehirlerinde akan kan yerde kalmayacaktır. Suriye insani yardım koridorları derhal açılmalıdır. Başta Humus olmak üzere insani yardımların Suriye halkına ulaştırılması için Suriye yönetimi üzerinde mutlaka baskı oluşturulmalıdır. Artık daha fazla vakit yitirmeden, daha fazla can kaybı olmadan Arap Ligi Planı uygulamaya konulmalıdır. Türkiye olarak Suriye'deki vahşeti, insanlığın gündeminde tutmaya devam edeceğiz. Uzun süredir yürüttüğümüz diplomatik girişimleri kararlılıkla sürdüreceğiz. İstanbul'da bu ay düzenleyeceğimiz konferansla, dünyanın dikkatini Suriye üzerinde toplayacağız. Suriye halkını, Suriye muhalefetini, onurlu, kararlı direnişlerinden dolayı bir kez daha selamlıyorum. Bilsinler ki Türk halkı, her zaman yanlarında olacak, acıyı, hüznü paylaşmaya devam edecektir. Suriye halkı asla yalnız değildir, asla yalnız bırakılmayacaktır.''

6 SIFIRI ATTIK, SİMGE ARAYIŞINA GİRDİK

Geçen hafta içerisinde Türkiye ekonomisi ve Türk Lirası açısından çok önemli bir adım attıklarını belirten Erdoğan, dünyada birçok para biriminin simgesi bulunduğunu hatırlattı.

Bu simgelerin hem paranın, hem de ülkenin tanıtımına katkı sağladığı gibi yazışmaları da kolaylaştırdığına dikkati çeken Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Türk Lirasından 6 sıfırı attığımız zaman, birileri ne diyordu, 'Eyvah enflasyon patladı, çatladı...' Hatta bunu diyenlerden bir tanesi, 'ben Taksim'e çıkar, şöyle yaparım, böyle yaparım, dört ayaklı bilmem ne gibi anırırım' diyordu. Herhalde onu şimdi köşesinden icra ediyordur. Orada yapamıyor. Çünkü, bunlar hakkı teslim edemediler. TL'den 6 sıfır atıldı enflasyon patladı mı? Biliyorsunuz iki haneli aldık, yüzde 39 küsurdan şu anda tek haneliyi gördük. Bu arada bir oynama oldu. Yıl sonu itibarıyla 10 küsurla kapadık ama şimdi azalma var, inşallah yine tek haneliye doğru yöneliyoruz.''

Türk Lirasından 6 sıfır atıldıktan sonra bir simge arayışına girdiklerini anlatan Erdoğan, Merkez Bankasının bunun için açtığı yarışmaya 8 bin 362 kişi katıldığını söyledi. Değerlendirmelerin ardından 4 çalışma finale kaldığını belirten Erdoğan, cezaevlerinden bile yarışmaya katılanların olduğunu ifade etti.

CUMHURİYET HAYAL PARTİSİ

Birinci olan çalışma üzerinde Merkez Bankasının tasarımcılarının da bazı düzenlemeler yaptığını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu: ''En uygun, en kolay, en farklı simge ortaya çıkarıldı. Bunu kamuoyuna açıkladık. Simge açıklanınca Türkiye'de tahminimizden çok daha fazla grafiker ve sanat eleştirmeni olduğunu fark ettik. Başladılar, 'alttan bakınca şuna benziyor', 'üstten bakınca şuna benziyor', 'aynaya tutunca şu oluyor' diyerek, son derece zorlama yorumlar yapıldı. Burada Cumhuriyet Halk Partisini özellikle tebrik ediyorum. Hayal güçlerini zorlayarak, sınırları aşarak, simgede 'RTE' harflerinin bulunduğunu iddia ettiler. Bu iddialarını da resmi yazılı açıklamayla kamuoyuna duyurdular. Mübarek, Cumhuriyet Halk Partisi değil, Cumhuriyet Hayal Partisi.

BAHÇELi'NİN HESABI TUTMADI

MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli bunun gerisinde kalır mı? Bahçeli'nin hayal dünyası çok daha geniş. Sayın Bahçeli bir süredir zaten hayal bahçesinde yaşıyor. Hatırlayın, 2009'un sıfırlarını silip, toplayıp, çıkarıp 40 rakamını bulup, 40. yıldönümünde MHP'yi iktidara taşıyacak ama evdeki karmaşık hesap çarşıda tutmadı.

ONLAR DA ERMENİLER TARAFINDAN KATLEDİLDİ

Erdoğan,  son 2 hafta içinde iki ayrı konunun istismar boyutuna taşındığına, abartılarak farklı yerlere  çekildiğine, bir tahrik unsuru olarak kullanıldığına şahit olduklarını vurguladı. Hocalı katliamını anma mitinginde açılan bazı pankartların, bu ülkenin, bu milletin hissiyatını değil, bazı gözü dönmüş ırkçıların zihniyetini yansıtan pankartlar olduğunu söylediğini hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Bir katliamı anma mitinginin 3-5 seviyesiz pankartın gölgesinde bırakılması haksızlıktır, insafsızlıktır. Onbinlerce kişinin katıldığı bir mitingte, böyle münasebetsiz pankartlar açılabiliyor, münasebetsiz sloganlar atılabiliyor. Güvenlik güçleri, adli makamlar. miting sonrasında bunlarla ilgili gereken işlemleri zaten yaptılar, yapıyorlar. Bu istisnai fotoğraf karelerinden yola çıkarak, bir kaç tane çekmek suretiyle, marjinal bazı kesimlerin ırkçı görüntülerinden yola çıkarak Türkiye'nin imajını zedelemeye de kimsenin hakkı yoktur.

Tabii ben burada bir şeyi daha öğrenmek istiyorum; Hocalı katliamında yüzlerce oradaki soydaşımızın, kardeşimizin katledilmesine acaba bu pankartlardan hareketle yola çıkanlar niçin onlara sahip çıkmıyorlar? Bir de bunu izah etsinler. Onlar katledilmedi mi, katledildi. Onlar da Ermeniler tarafından katledildi. Bunlara karşı niye bir duruş sergilemiyorsunuz? Orada onlar sizin kardeşiniz oluyor, Ee bizim de Hocalı'dakiler kardeşimiz. Aramızdaki fark bu...''

EMİNE ERDOĞAN ULUDERE'YE GİTTİ

Başbakan Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve eşi, kendi eşi ve kızı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve bazı bölge milletvekillerinin, partililerle birlikte Uludere'ye gittiklerini söyledi.

Erdoğan, ''Orada aileleri ziyaret edecekler. İnşallah bunlar da oralardaki bu olumsuz gelişmeleri, oralardaki sıkıntıların giderilmesine bir vesile teşkil eder. Ben bu konuyu da bu şekilde sizlerle paylaşayım istedim. Temenni ederiz ki inşallah bu tür hatalar, bu tür yanlışlar olmaz'' sözleriyle konuşmasını tamamladı.

(AA) 

Bu haber 754 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,015 µs