En Sıcak Konular

Kışanak: O çocuklar serbest bırakılsın

6 Mart 2012 14:30 tsi
Parti grubunda konuşan BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Pozantı'daki çocukların serbest bırakılmasını istedi. Kışanak, Uludere olayının faillerinin hala bulunamamasını eleştirdi.


BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Pozantı'daki çocukların serbest bırakılması gerektiğini belirterek, "Sizin iyi çocuklarınız gibi olmadı mı, suçları bu mu?" dedi

Partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda konuşan Kışanak, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. Uludere olayının faillerinin hala bulunamadığını savunan Kışanak, hadisenin unutturulmaya çalışıldığını ileri sürdü.

Katliam emrinin Ankara'dan verildiğini, faillerin Ankara'da olduğunu iddia eden Kışanak, bunun hesabını sormak için her gün ayakta olacaklarını belirtti. 70 günün çok uzun bir zaman olduğunu dile getiren Kışanak, kadınların arkasına sığınarak Uludere'ye gittiklerini ifade etti. "Katiller bulunmadan bizim oraya gitmeye yüzümüz yok" demelerini beklediklerini kaydeden Kışanak, Pozantı'da yaşananlara dair bir şey söylemek istemediğini belirtti.

Çocukların 32 ayrı koğuşa dağıtıldığını dile getiren Kışanak, yaşanılanların kamuoyunda tartışıldığını kaydetti. Savcının bütün suç duyurularına takipsizlik kararı verdiğini ileri süren Kışanak, "Sizin iyi çocuklarınız gibi olmadı mı, suçları bu mu?" diye sordu. Çocukların serbest bırakılmasını isteyen Kışanak, bedeli ne olursa olsun onurlarıyla yaşamayı insanlıklarına sahip çıkmayı her şeyin üstünde tutacaklarını vurguladı. Bu çocukların herkesin, tüm insanlığın geleceği olduğunu dile getiren Kışanak, vicdanı olan herkesin bu çocukları sahip çıkması gerektiğini ifade etti.

8 Mart'ın resmi tatil edilmesi gerektiğini ve bunun için teklif verdiklerini dile getiren Kışanak, alanlarda olacaklarını belirterek, yasa tekliflerinin çoğunluğu bulunan AK Parti tarafından reddedildiğini savundu. Kadına yönelik şiddete de değinen Kışanak, kamusal alanda da kadına yönelik şiddet uygulandığını ileri sürdü. Kürt sorunu bağlamında ortaya çıkan sorunlardan birinin de kadın sorunu olduğuna dikkat çeken Kışanak, onların sorunları katmerli bir şekilde yaşadığını kaydetti. Savaşta en çok kadınlar ve çocukların mağdur olduğunu dile getiren Kışanak, çözüm için diyalog ve müzakere yöntemini kadınlar olarak bir kez daha önerdiklerini kaydetti. "Müzakerenin bir kenarında da sayın Öcalan vardır." diyen Kışanak, bunu 8 Mart'ta düzenleyecekleri mitinglerde de dile getireceklerini belirtti.

Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in verdiği röportajı hatırlatan Kışanak, Kürt sorunun çözülmesi konusunda kadınların özel bir yeri olduğunu söylediğini aktardı. Kışanak, Şahin'den son bir hafta içinde kadınların yaptığı mitinglere bakmasını ve alınan güvenlik önlemlerini hatırlattı.

CİHAN

Bu haber 576 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,540 µs