En Sıcak Konular

Özkoç: 12 saat toplumun sesi oldum

6 Mart 2012 13:42 tsi
TBMM Milli Eğitim Komisyonunda zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifi üzerinde 12 saat konuşan CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, kendisini çok iyi hissettiğini söyledi.

Özkoç, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda, İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerinde yaptığı 12 saatlik konuşmasına ilişkin A.A muhabirinin sorularını yanıtladı.

Bu konuşmayı, ''rekor olsun'' diye yapmadığını ifade eden Özkoç, ''oldu bittiye getirilen'' teklifin, çok sıkıntılı olduğunu savundu.

Yasa teklifinin, insanlardan, bilim adamlarından, sosyologlardan, sivil toplum örgütlerinden kaçırılarak yasalaşmasından yana olmadığını ifade eden Özkoç, ''Hem Sayın Bakan hem de Milli Eğitim Komisyonu Başkanı'ndan rica ettim, uyardım; 'Bunu tartışalım, Türkiye tartışsın, öyle gündeme gelsin' dedim. Ancak bunu ciddiye almayınca, ben de bu insanların sesi olarak, orada bir duruşu sergilemenin doğru olacağı kanaatini taşıdım. 12 saat boyunca, o insanların sesi olarak elimden gelen gayreti gösterdim'' diye konuştu.

-''Bana inandıklarını biliyorum''-

Özkoç, 12 saatlik konuşmanın kendisini zorlayıp zorlamadığına ilişkin soruya, ''Zaman zaman insan zorlanıyor ama oradaki CHP'li arkadaşlarımın, hatta diğer milletvekillerinin bana verdiği destek gerçekten duygulandırıcı bir andı. Ben AKP'li vekillerimizin dahi bu konuda içtenlikle, içlerinden bana inandıklarını biliyorum. Yüzlerindeki ifadelerle de bunu belli ettiler. Bu maalesef yukarıdan gelen emirlerle, oldubittiyle hallediliyor. MİT Yasası, diğer yasalar gibi yoksul insanların, yoksul çocuklarımızın geleceğinin ellerinden alınması, buna karşı Türkiye'nin bir refleks göstermesi gerekiyor'' karşılığını verdi.

''Yoruldunuz mu?'' sorusunu Özkoç, ''İnanır mısınız şu anda kendimi çok iyi hissediyorum'' diye yanıtladı.

Komisyonun bugünkü görüşmelerinde ne yapacağına ilişkin soru üzerine Özkoç, sadece o anda gösterilmesi gereken bir refleks varsa onu gerçekleştirmeye çalıştığını belirtti.


AA

Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,822 µs