En Sıcak Konular

Bahçeli: Erdoğan hadlerini bildirsin!

6 Mart 2012 12:50 tsi
Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, konuşmasında 8 Mart Kadınlar Günü, Pozantı iddiaları ve Adıyaman'daki Alevi evlerine işaretleri gündeme getirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çocukların cinsel taciz ve tecavüze uğradığı iddia edilen Pozantı Cezaevi’ndeki olayların hiçbir vicdanın kabul edemeyeceği ahlak faciası olarak AKP yönetiminin alnına kazındığını söyledi.

Pozantı’daki pisliğin çocukların başka bir cezaevine nakli ile temizlenmeyeceğini söyleyen Bahçeli, “Peki cinsel içerikli suç ve saldırılar bu kez Sincan Cezaevi’nde vuku bulursa, AKP hükümeti ne yapacak ve burada bulunanları nereye sevk edecek?” diye sordu.

MHP lideri Bahçeli partisinin Meclis’teki grup toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Pozantı M Tipi Çocuk ve Gençlik Cezaevi’nde yaşandığı iddia edilen cinsel taciz ve tecavüz olaylarını “akılları durduracak vakalar zinciri” olarak nitelendiren Bahçeli, herkesin kanını donduran, ciğerini parçalayan bu rezaletin, sözde ileri demokrasi altında gerçekleşmiş olmasının da meselenin bir başka kasvetli noktası olduğunu söyledi.

-“AHLAK FACİASI OLARAK AKP’NİN ALNINA KAZINDI”-

Benzer iddiaların daha önce de başka kurumlarla ilgili gündeme geldiğini hatırlatan Bahçeli, yaşanan insanlık trajedilerde adı geçenlerin ‘AKP’nin yetkilendirdiği ve tayin ettiği kokuşmuş kişiler’ olmasının da meselenin düşündürücü bir başka boyutu olduğunu dile getirdi.

Pozantı cezaevinde yaşanan ahlaksızlıklar ve utanç verici olaylar tablosunun iktidarın gevşek ve cesaretlendirici uygulamalarından feyiz aldığını iddia eden Bahçeli, “Sözü edilen cezaevindeki bir grup çocuğun tacize, tecavüze ve şiddete maruz kalması hiçbir vicdanın kabul edemeyeceği ahlak faciası olarak AKP yönetiminin alnına kazınmıştır” dedi.

-“SİNCAN’DA AYNI ŞEY YAŞANIRSA?”-

Çetelerle, darbecilerle mücadele ettiğini söyleyen AKP hükümetinin sorumluluğu altındaki kurumların suçlulara ve sapıklara teslim olduğunu görmeyecek kadar bilincini kaybettiğini ileri süren Bahçeli, buna ‘dur’ denilmesini isteyerek şunları söyledi:

“Pozantı’daki pisliğin, işlenen insanlık dramının, müfettiş soruşturmasıyla ve 200 çocuğun Ankara Sincan Çocuk Kapalı Cezaevi’ne nakledilmesiyle temizlenmesi ihtimal dahilinde değildir. Peki cinsel nitelikli suç ve saldırılar, bu kez de Sincan Cezaevi’nde vuku bulursa, AKP hükümeti ne yapacak ve burada bulunanları nereye sevk edecektir? Buna benzer adli ve hukuki yaptırımlara, daha önceki hadiselerde de müracaat edilmiş, ancak başarılı bir sonuç elde edilmemiştir. Asıl mesele AKP’nin bozuk zihniyeti, gözü dönmüş ve aşağılık kişilere karşı sergilediği toleranslı yaklaşımıdır.”

-“İNSANLIK MÜSVETTELERİNE HADLERİNİ BİLDİRİN”-

“Suç örgütlerine aman vermedik, çetelerin hakkından geldik, göz açtırmadık” diyen Başbakan Erdoğan’ın bu beyhude sözlerine son vererek, yönetimi altında bulunan ‘insanlık müsvetteleri’ne vakit geç olmadan başını çevirip hadlerini bildirme çağrısı yapan Bahçeli, “Pozantı’da çocuk mahkumların ırzına, haysiyetine, şerefine, insan olmaktan kaynaklanan dokunulmazlıklarına kast eden soysuzların ve hasatlıklı ruhların cezasız kalmaması için de her türlü tedbiri bir an önce almalıdır. MHP bu konunu takipçisi olacak ve asla peşini bırakmayacaktır” dedi.

-ALEVİLERE “GELİN CANLAR BİR OLALIM” ÇAĞRISI-

Bahçeli’nin grup konuşmasında üzerinde durduğu ikinci konu, Adıyaman’da Alevilerin evlerinin işaretlendiği yönündeki olay oldu. Komşu ülkelerde mezhep temelli kaos ve kavganın yaşandığı bir dönemde ortaya çıkan bu olayın endişe verici olduğunu belirten Bahçeli, geçmişteki acı deneyimleri hatırlatarak, “Kime ve neye hizmet ettiği az çok belli olan; Alevi-Sünni, ilerici-gerici, laik-anti laik kutuplaşmaları ve ideolojik düşmanlıklar, hem ülke hem de millet olarak telafisinde zorluk çektiğimiz ağır sonuçlara kapı aralamıştır. Sonu olmayan husumet dalgası bir dönemimizi heba etmiştir” dedi. İster Alevi, ister Sünni, ister doğulu ister batılı herkesi bir gördüklerini anlatan Bahçeli, mezhep çekişmesinin fitilini ateşlemeye, ayırmaya, bölmeye çalışanlara tahammüllerinin olmayacağını belirterek, Alevi İslam inancına mensup kişilerin evlerine işaret konulmasının altındaki ve arkasındaki sır perdesinin titizlikle aralanmasını istedi. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in “Ev işaretlenmesi çocuk işi, siyasi anlamı yok” yönündeki sözlerini, “Bu sığ ve basit izahat ve tevil gayreti bizim açımızdan doyurucu ve teskin edici değildir” sözleriyle karşılayan Bahçeli şöyle devam etti:

“İşaretlemeler çocukça bir iş olsa bile, yine de konunun üzerine gidilmeli, varsa arkasındaki azmettirici unsunlar, kavga bekleyen mihraklar ortaya çıkartılmalı ve katiyen hafife alınmamalıdır. Kaldı ki geçmişte çocukları saldırılarında maşa ve suç vasıtası olarak gören kalpleri mühürlenmiş lekeli zihniyetlerle ilgili bilgi ve tecrübemiz bir hayli fazladır.”

Adıyaman’daki olayın çocuk işi olmasını dileyen Bahçeli, hiçbir şeyin tesadüf ve sürprizlere bırakılmamasını isteyerek, “tespit yapayım derken testiyi kırmamak çok önemli” dedi. Ev işaretlemeleriyle ilgili sürecin sonu ne olursa olsun Alevi İslam inancına sahip insanları can bildiklerini, kendilerinden ayrı tutmadıklarını söyleyen Bahçeli “Gelin canlar bir olalım” diye seslenerek, “Etnik ve mezhep huzursuzluğundan ganimet uman küstahlara, birbirimize düşmemizi gözleyen hıyanet simalarına el ele, gönül gönüle vererek Türk milletinin kudretini birlikte gösterelim” dedi.

-“BAŞBAKAN KEMİKLER İÇİN ÖZÜR DİLEYECEK Mİ?”

MHP lideri Bahçeli, Diyarbakır İçkale’de yapılan kazılarda ortaya çıkartılan kemiklerle ilgili de değerlendirme yaptı. Kemiklerin en az yüz yıllık olduğu yönündeki açıklamaları hatırlatan Bahçeli, “Madem bulunan kafatası ve kemiklerin bir asrı aşan mazisi vardır, bu durum karşısında, Başbakan Erdoğan mahcubiyetten, erken konuşarak düştüğü bölücülük tuzağından bundan sonra nasıl çıkacak ve nasıl bir pişmanlık emaresi gösterecektir? Bu kapsamda Başbakan Erdoğan özür dileyecek midir? Yoksa başka faili meçhul kazı işine girerek; elinde kürek, sırtında kazma, arkasında iftiracı ve yaygaracı yandaşlarıyla birlikte, her karışında şehit olan vatan topraklarını kazmaya devam edecek midir?” diye sordu.

-“KEMİK BULMAYA MERAKLIYSAN AFYON’U KAZ”-

Kemiklerin Başbakan Erdoğan’ın umduğu, düşündüğü, propaganda malzemesi yaptığı kemikler olmadığının ortaya çıktığını söyleyen Bahçeli, şöyle devam etti:

“Bütün bunlara rağmen, izleyen süreçte sen kemiğin derdinde ol, biz doğruların ve gerçeklerin peşinde olalım. Sen inanç tacirliği yaptığın gibi kemik tüccarlığına da soyun, biz ise milletimizin birliğini ve kardeşliğini savunmayı sürdürelim. Ve sen kemik bulmaya çok meraklıysan, çok değil, Afyonkarahisar’ın Kocatepe’sine kadar toprağı kaz ve altında sere serpe yatan kahramanları gör ve haklarını teslim et. Bunların faillerini merak ediyorsan tavsiyemiz uzağa bakmaman; sağına, soluna ve kol kola girdiğin emperyalistlerin yüzlerine odaklanmandır. İşte o zaman Müslüman Türk milletinin kanını döken; sömürgecilikten ve yamyamlıktan sabıka giymişleri böylelikle fark edebilmen mümkün olacaktır. Aklından bir an olsun çıkarma ki, sen Türk milletini toprak altı etmeden, bu büyük millet; zihniyetini ve hükümetini gün gelecek inşallah sandık altı yapacaktır.” 

Bu haber 788 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,832 µs