iyibilgi zoom" /> iyibilgi zoom"/>

En Sıcak Konular

Stratfor üzerinden yeni operasyon

6 Mart 2012 10:46 tsi
Stratfor üzerinden yeni operasyon "Taraf'ın bugünkü manşeti, "haber yapmak"tan öte bir amaç taşıyor. Maksat, doğruluğu epey şüpheli iddialarla kamuoyunu yönlendirmek" iyibilgi zoom

Stratfor’un son dönem yazışma ve raporlarında Başbakan Erdoğan’ın sağlığıyla ilgili bilgi ve tahminler geniş yer tutuyor. Bu kapsamda, “TR325” kod adlı Faruk Demir isimli ve Stratfor’dan yılda 20 bin dolar maaşlı enerji uzmanının kuruluşa verdiği istihbarat öne çıkıyor. Bu “spekülatif” istihbaratın dayandırıldığı kaynak ise, “Başbakan Erdoğan’ı ameliyat eden ekibin başındaki cerrah” olarak Stratfor yazışmalarına girmiş

Sabah gazetesinden Ferhat Ünlü, Başbakan'a ömür biçilen Stratfor'un yazışmalarını manşete çeken Taraf gazetesinin haberini twitter hesabından şöyle değerlendirdi: "Taraf'ın bugünkü manşeti, "haber yapmak"tan öte bir amaç taşıyor. Maksat, doğruluğu epey şüpheli iddialarla kamuoyunu yönlendirmek"

Başbakan'ın cerrahı Prof. Dr. Buğra Taraf’a konuştu: “Külliyen yalan…”
 
Stratfor’un “derin posta”sına yansıyan iddia, Başbakan Erdoğan’ın ameliyatını gerçekleştiren ekibin başı Prof. Dr. Dursun Buğra tarafından yalanlandı.
 
Buğra, Taraf’ın söz konusu mesajı kendisine okuması üzerine, “Tamamen dedikodu, ben bu konuda böyle bir mülahazada bulunmadım” dedi. Mesajdaki değerlendirmenin içerik olarak gerçeği yansıtıp yansıtmadığı, böyle bir prognozda bulunulup bulunulamayacağı konusundaki sorumuza Prof. Dr. Buğra şu yanıtı verdi:
 
“Külliyen yalan ifadelerdir. Bu ifadeler Başbakan’ın sağlığıyla ilgili gerçeği yansıtmamaktadır ve benim de böyle bir ifadem olmamıştır. Bir kere, bir hasta hakkında etik olarak kimseye böyle bir bilgi verme hakkımız yoktur. Başbakan’ın sağlığıyla ilgili olarak da zaten bütün açıklamalar, benim tarafımdan değil, her zaman resmî kanallardan yapılmıştır.”
 
Başbakan’ın ameliyatına giren Prof. Dr. Taşçı: “Ortada tümör bile yok”
 
Başbakan’ın annesi merhume Tenzile Erdoğan’ı ameliyat eden ve Başbakan’ın ameliyatını gerçekleştiren ekipte yer alan Prof. Dr. Hasan Taşçı da Taraf’ın sorularını yanıtladı. Prof. Dr. Taşçı, Stratfor’un iddiasını kendisine ilettiğimizde, “Ben ekibin başı değildim. Sadece gözetmen olarak ameliyata katıldım ama Başbakan’ın sağlığıyla ilgili böyle bir değerlendirme yapılamaz” dedi. Erdoğan’ın ikinci ameliyat sonrasındaki durumunu ve Stratfor’un “olumsuz prognoz” iddiasını teyid eden bir endişenin olup olmadığını sorduğumuz Prof. Dr. Taşçı şu yanıtı verdi:
 
“Hayır, kesinlikle böyle bir şey söylenemez. Ortada kanser filan yok. Ortada tümör yok ki böyle bir şey söylenebilsin. Tıbbî açıdan bu değerlendirme kesinlikle doğru değil.”



Bu haber 1,858 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,064 µs