En Sıcak Konular

İstanbul'un göbeğinde TSE onaylı bomba

6 Mart 2012 10:33 tsi
Polis, akaryakıt istasyonlarına rüşvetle TSE belgesi veren başkan ve ekibini yakaladı. Ancak ekip göreve devam etti...

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Kasım ayında Türk Standartları Enstitüsü (TSE) görevlilerine yönelik düzenlediği operasyonun yeni detayları gün yüzüne çıktı.Operasyon sonrası rüşvet karşılığı verildiği iddia edilen TSE onaylarını masaya yatıran polis, şoke eden sonuçlara ulaştı. Aralarında TSE Marmara Bölge Başkanı Mehmet Hüsrev’in de bulunduğu kamu görevlilerinin bazı akaryakıt firmalarının İstanbul’daki bayilerine usulsüz bir şekilde TSE belgesi verdikleri belirlendi. Raporlar usulsüz TSE izinleriyle kamu sağlığı ve güvenliğinin hiçe sayıldığını gözler önüne serdi. Özellikle bir akaryakıt firmasının istasyonlarındaki LPG tanklarına güvenlik şartlarını taşımadığı halde TSE belgesi verildiği anlaşıldı.

UZMANLARDAN ŞOK RAPOR

Polisin ihbardan sonra rüşvet karşılığı olumlu rapor verilen yerleri konunun uzmanlarına incelettiği ve söz konusu yerlere TSE’nin olumlu rapor vererek faciaya davetiye çıkardığı bildirildi.

İşte uzmanların tespit ettiği aksaklıklar:

*Güngören’de bulunan bir akaryakıt istasyonuna, yönetmeliklere göre okula en az 50metre uzaklıkta olması gerekirken, 29 metre uzaklıkta olduğu halde olumlu rapor verildi. Yine aynı istasyonun gaz tankları arasında olması gereken acil durumbutonunun olmadığı ve söz konusu işyerinin belediye onaylı tesisat projesi ve vaziyet planının olmadığı tespit edildi.

*Davutpaşa’da bulunan bir petrol istasyonunun petrol tanklarının TSE’ye uymamasına rağmen ve söz konusu işyerinin enerji nakil hattının altında olduğu halde TSE’den olumlu rapor verildi.

CEZADA 3 AYLIK GECİKME

*Dolapdere’de bulunan bir bayide gaz alarmdedektörlerinin çalışmaması, yangın hortumlarının kopuk olması ve gaz depolanan tanklarının etrafının yangın çıkarmaihtimali çok yüksek olan sarmaşıklarla kaplı olmasına rağmen olumlu rapor verildi.

*Güngören’de bulunan E.K. isimli petrol istasyonuna geleceğe dönük rapor verildi. Kayıtlara son inceleme tarihi olarak 06 Aralık 2011 görülürken, askıya alma tarihi 06 Mart 2012 olarak girildi. İncelemeler sonucu yeterlilik belgesi alamayan şirketin TSE belgesi askıya alınarak satış yapmasına olanak tanındı.

Memura ‘uzman’ sıfatı

TSE’nin kayıtlarında görevi “memur “ olarak geçen sınıf öğretmenliği branşlı B.K., TSE raporu verilecek dosyada “uzman” sıfatı ile yer aldı. Ayrıca fiziki şartlar gereği TSE’ye göre olumlu rapor alamayacak akaryakıt firması hakkında “belge eksikliği vardır” raporundan sonra gereği yapılmadığı halde “eksik evrak tamamlanmıştır” raporu verdi

Üstün hizmet belgesi verdiler!

TSE Marmara Bölge Başkanı Mehmet Hüsrev’in de aralarında bulunduğu 17 kişinin gözaltına alınmasından sonra TSE’de hiçbir görev değişikliğinin olmaması da dikkat çekti. Kamuyaşamını ciddi olarak tehdit eden, özellikle petrol depoları ile ilgili usulsüz şekilde verilen olumlu TSE raporları uzmanlar ve teknisyenler tarafından tespit edilmesine rağmen Hüsrev ve ekibinin aynı görevlerine devamettiği belirtildi. TSE personelinin görev yerlerinin değiştirilmemesi ve haklarında idari soruşturma açılmaması kafaları karıştırdı. Bu arada TSE- ’ye düzenlenen operasyondan bir ay sonra24Aralık tarihindeSatış SonrasıHizmetler Derneği (SHD) tarafından Hüsrev’e üstün hizmet belgesi verildiği öğrenildi. BUGÜN  muhabirinin görüştüğü Hüsrev iddiaları yalanladı. Ancak Hüsrev’in bürokrasideki üst düzey isimlerle olan irtibatı nedeniyle koltuğunda oturmaya devam ettiği öne sürülüyor.

Köstebek itiraf etti

Kasım ayındaki soruşturma hakkında çevresindekileri uyardığı iddia edilen ve gözaltına alınan Muhammet K’nın ifadesinde köstebeklik yaptığını itiraf ettiği öğrenildi. Muhammet K. ifadesinde “Mehmet Hüsrev lise arkadaşım ve akrabamdır. Hüseyin F. ile görüşme yaptım. Kendisi bana Hüsrev’in polis tarafından takip edildiğini, otomobiline GPS yerleştirildiğini ve ona operasyon yapılacağını söyledi. Ben de arkadaşım olan Hüsrev’i aradım. Bu işlerden vazgeçirmek için iyi niyetle bunları kendisine söyledim” dedi. Hüseyin F. ise suçlamaları kabul etmedi.



Bu haber 689 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,938 µs