En Sıcak Konular

Sabancı'dan da Küçük çıktı

6 Mart 2012 09:17 tsi
Sabancı'dan da Küçük çıktı Ergenekon davasında ifade veren gizli tanık Kıskaç, Sabancı suikastı ile Veli Küçük arasındaki bağlantı ile ilgili önemli bir iddia ortaya attı.

Kıskaç, "Sabancı Center'in güvenlik müdürü emekli Tümgeneral Öner Pehlivanoğlu, Veli Küçük'ün bir numaralı arkadaşıdır" dedi.

Veli Küçük'ün Sabancı suikastı faili Mustafa Duyar'ı konuşmaması için cezaevinde Nuriş kardeşlere öldürtmekle suçlanmıştı.

Birinci Ergenekon davasının dün görülen 215. duruşmasında ifade veren Gizli tanık Kıskaç, 9 Ocak 1996'da Sabancı Center'da Özdemir Sabancı'nın öldürülmesi olayı ile ilgili önemli bir iddiayı ortaya attı. Olayın ardından, cinayeti gerçekleştirenlerden iş merkezinde çaycı olarak çalışan DHKP-C'li Fehriye Erdal'ın Susurluk kazasında ölen Emniyet Müdürü Hüseyin Kocadağ'ın aracılığıyla işe alındığı, bir diğer fail Mustafa Duyar'ın da cezaevinde Veli Küçük'ün talimatıyla öldürüldüğü ileri sürülmüştü. Kıskaç'ın iddiası, suikastın aydınlatılmasına yeni bir boyut getirdi. Özdemir Sabancı cinayetinin basit bir cinayet olmadığını söyleyen Kıskaç, "Cinayetin işlendiği dönemde Sabancı Center'in güvenlik müdürlüğünü emekli Tümgeneral Öner Pehlivanoğlu yapıyordu. Pehlivanoğlu, Veli Küçük'ün bir numaralı arkadaşıdır. Bu generale karşı kimse bir şey yapmadı" dedi.

FEHRİYE'NİN ADRESİNİ TESPİT ETTİM


Önce JİTEM'de sonra da MİT adına çalıştığını ifade eden Kıskaç, 1990'lı yıllarda cezaevinde bulunduğunu, o dönemde de idarede mektup okuma komisyonunda görev yaptığını anlattı. Cezaevine gelen bazı mektuplarda Sabancı suikastı sanığı Fehriye Erdal'ın Almanya'daki adresinin de bulunduğunu dile getiren Kıskaç, "Erdal'ın adresinin 'Almanya'nın Frankfurt şehrindeki Petersberger STR 30 Türkan Erdoğan Apartmanı ' olduğunu öğrendim. MİT'e verdiğim adres daha sonra Uğur Dündar tarafından Arena'da yayınlandı" dedi. Gizli tanık Kıskaç, Veli Küçük'ün Giresun Jandarma Komutanı olarak görev yaptığı döneme ilişkin açıklamalarda bulundu. Sivas kırsalında çatışmadan kaçan teröristlerin Veli Küçük'ün görev yaptığı bölgelere gittiğini söyleyen Kıskaç, Küçük'ün Giresun'da göreve başladığında nüfuzunu kullanarak Sivas İmranlı İlçe Jandarma Bölük Komutanı olan Menderes Güçlü'yü Giresun Şebinkarahisar Bölük Komutanlığı'na getirdiğini öne sürdü. Kıskaç, "Orada da zamanla teröristler çıktı" dedi

HABLEMİTOĞLU'NU GÜRBÜZ ÖLDÜRDÜ

İkinci Ergenekon davasının tutuksuz sanığı Osman Gürbüz tarafından tehdit edildiğini söyleyen ve mahkemelik olduklarını belirten Kıskaç, bunun üzerine Gürbüz'ü internetten araştırdığını söyledi. Gürbüz'ün Antalya Kuvay-i Milliye Derneği üyesi olduğunu öğrendiğini ifade eden Kıskaç, "Ben cezaevindeyken Şerife Gürbüz bana amcası Osman Gürbüz'ün Hablemitoğlu cinayetini işlediğini söyledi" şeklinde konuştu. Daha sonra Osman Gürbüz ile Merter Mc Donalds'ta yaptıkları görüşmede "Sıkmasaydım bu kadar para olur muydu? Necip'i öldürdüm, parayı aldım. Patron benim. Jandarmada komutanım var, adı da Levent Ersöz. Bunun dışında 2 bin adamım var' dedi" ifadelerini kullandı. Gürbüz'le görüşmelerinin Mc Donalds'ın kameraları tarafından çekildiğini söyleyen Kıskaç, kayıtları İçişleri Bakanlığı'na gönderdiğini ancak hiçbir işlem yapılmadığını savundu. Kıskaç, davayı geri çekmesi için Kuvayi Milliye Derneği'nin Antalya Şubesi sorumlusu olan Ali Pur'un kendisini aradığını belirtti. Pur'un eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in de eski koruması olduğuna söyledi.

Duruşmaya terlikle geldi

Gizli tanık Kıskaç'ın ifade verdiği Ergenekon davasının 215. Duruşmasında, ilginç sahneler yaşandı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin'in de aralarında bulunduğu 21 tutuklu sanık katıldı. Tutuksuz sanıklar Güler Kömürcü Öztürk ve Nusret Senem'in de hazır bulunduğu duruşmaya, Danıştay saldırısı faili Alparslan Aslan ise terlikle geldi. Arslan'ın babası İdris Arslan Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese'ye, "Oğluma çoraplarımı vermek istiyorum. Çıplak ayak ve terlikle getirmişler salona' dedi. Mahkeme Başkanı Özese de, 'Sizin duruşmaya müdahale hakkınız yok. Talebinizi yazılı olarak iletiniz' dedi.

yenişafak

Bu haber 827 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,552 µs