En Sıcak Konular

ÇYDD'ye İmam Hatip tepkisi

5 Mart 2012 17:52 tsi
ÇYDD başkanı Aysel Çelikel'in itirafı İmam Hatip Liselileri ayağa kaldırdı.

İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Başkanı Hüseyin Korkut, Milli Eğitim müfredatına göre eğitim veren meşru okulları engellemeye çalışmanın anlaşılır bir tarafı olamadığını söyledi.

Korkut, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Aysel Çelikel’in, imam hatiplerin önünü kesmek için çalıştıklarını söylemesinin üzüntü verici olduğunu dile getirdi. Bazı çevrelerin ısrarla imam hatipler hakkında bir korku algısı oluşturmaya çalıştığını vurgulayan Başkan Korkut, imam hatip liselerinin hem mesleğe hem de yüksek okullara yönelik eğitim veren meşru okullar olduğunun altını çizdi. Korkut, şöyle devam etti: “Milli Eğitim müfredatına göre eğitim veren meşru okulları engellemeye çalışmak, milletin değerlerini anlamamak, onlara düşman olmak demektir. Bu da öteden beri bu milletin reddettiği bir anlayıştır. Bu ülkeye çok büyük artı değerler üreten, milletin sahiplendiği ve çoğunluğunu kendi parası ile yaptığı bu okulları engellemeye çalışmayı anlamak mümkün değil.”
CYDD-Genel-Baskani-Celikel-e-IHL-cevabi-Engellemeye-degil-anlamaya-calisin

Başarılı her gencin üniversite eğitimi alabilmesi gerektiğini kaydeden Korkut, “Demokratik bir ülkede yaşıyorsak, millet iradesi diyorsak ve millet de bunu istiyorsa niye rahatsız oluyorlar?” diye sordu. Çelikel’in sözlerinin çok üzücü olduğunu anlatan Hüseyin Korkut, sözlerini şöyle noktaladı: “Millet çocuklarını bu okullara gönderiyorsa imam hatip liselerine yönelik bu teveccühü bu çevrelerin de anlaması lazım. Engellemeye çalışmak yerine bunu anlamak ve bu talebin karşılanması için çaba, katkı vermesi lazım.”


ÇYDD Genel Başkanı Aysel Çelikel, Eskişehir'de düzenlenen panelde, ÇYDD'nin imam hatip liselerinin önünü kapatmak için açıldığını ima etmişti. Çelikel, şöyle konuşmuştu: "ÇYDD 23 yıl önce kurulduğu zaman, bir mücadele verirsek imam hatiplerin önü kesilir, çizgiye gelir, işte devlete bağlanır ümitlerimiz vardı. Şu anda böyle bir ümit taşımıyoruz. Çok fazla imam hatip liseleri var. Nedir, ne yapmıştır, amaçları nelerdir? Bilmiyoruz zaten. İmam doktor, imam avukat, her türlü kadroları yetişti."

CİHAN 

Bu haber 814 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,416 µs