En Sıcak Konular

Kayıp silah Silivri'de ortaya çıktı

5 Mart 2012 10:05 tsi
Şavşat Jandarma adli emanetinden kaybolan 14 silahtan ikisi İstanbul’da bulundu. Silahlardan biri Silivri’de bir cesedin yanında ele geçirildi.

Artvin Şavsat İlçe Jandarma Komutanlığı adli emanetinden 18 Ocak’ta kaybolduğu belirlenen 14 “kirli” silahtan ikisi İstanbul’da ortaya çıktı. Ümraniye’de yapılan bir uygulama sırasında bir kişinin üzerinde çıkan silah Şavsat’ın kirli silahlarından olduğu anlaşıldı. Diğeri de Silivri’de bulunan esrarengiz bir cesedin yanında bulundu.
 
Star silahların adli emanetten kaybolduklarını 23 Ocak’ta duyurmuştu. Kayıp silahlardan ikisinin İstanbul’da bulunması dikkatleri geriye kalan 12 silaha çevirdi. Bu silahların terör olayları ve faili meçhul cinayetlerde kullanılmak üzere çalınmış olma ihtimali üzerinde de duruluyor.
 
CESEDİN YANINDA BULUNDU

Silivri’ye bağlı Çeltik Köyü’nde 21 Şubat 2012 Salı günü jandarma bölgesinde 25 yaşında bir erkek cesedi bulundu. Cesette yapılan ilk incelemeler sonucunda şahsın intihar etmiş olabileceği ya da intihar süsü verilmiş bir suikast sonucu öldürülmüş olabileceği değerlendirmesi yapıldı. Ölüm olayında kullanılan silahta yapılan balistik incelemede silahın daha önce Artvin İli Şavşat İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluğunda bulunan adli emanet deposundan çalınan 14 silahtan biri olduğu anlaşıldı.
 
ARTVİN'DEN YARBAY GELDİ
 
İddiaya göre Silivri Jandarma İlçe Komutanlığı, bir cesedin yanında bulunan silahla ilgili olarak İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’nı bilgilendirdi. İl Komutanlığının da olayla ilgili kimseyle bilgi paylaşımına gidilmemesi talimatı verdiği iddia edildi. Ayrıca kirli silahın bulunması üzerine Artvin İstihbarat Şube Müdürü Yarbay G.Ş’nin ilçeye gelerek incelemeler yaptığı öğrenildi.
 
KAYBOLDUKLARI 18 OCAK'TA ANLAŞILDI

Şavşat İlçe Jandarma Komutanlığı’nda adli emanete alınan 28 silahtan 14’ünün kaybolması Cumhuriyet Savcılığı’nın 18 Ocak 2012’de yaptığı sayımda ortaya çıkmıştı. Silahların Temmuz 2011’de Personel Lojistik Astsubayı tarafından teslim alındığı ve kaybolma işleminin bu tarihten sonra gerçekleştiği ortaya çıkmıştı. Çeşitli suçlarda kullanılan silahlar, yargılamalarda birincil delil konumunda. Mevzuat açısından sıkı kontrollerin uygulanması gereken adli emanetteki 14 silahın kaybolması ve söz konusu silahlardan birinin ölümlü bir olayda ele geçirilmesi bunların terör olaylarında kullanabileceği endişelerini artırdı.

star


Bu haber 660 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,451 µs