En Sıcak Konular

CHP'de patlayan son kavga

4 Mart 2012 11:08 tsi
CHP'nin Diyarbakır teşkilatındaki kavga büyüyor.

İl başkanlığı mazbatasını aldıktan 4 saat sonra görevden alınan Medeni Seyrek, Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'na ağır suçlamalar yöneltti. Seyrek, Tanrıkulu'nun kendisine 'istifa et' dediğini açıklayarak "İstanbul'u Diyarbakır'dan yönetmeye çalışıyor. Hodri meydan" dedi. Seyrek, Diyarbakır'da gündemin Tanrıkulu'nun Amerikan yazışmalarında 'bilgi kaynağı' olarak geçmesi olduğunu savundu
 
CHP'nin milletvekili çıkaramadığı Diyarbakır'da sular durulmuyor. Diyarbakır'ın iki ana gündem maddesi CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun 'TR705' koduyla Amerikan yazışmalarında 'bilgi kaynağı' olarak yer alması ve geçen hafta sonu olağanüstü kongrede il başkanı seçilen Medeni Seyrek'in görevden alınması, partide tartışma konusu oldu.

Alınan bilgiye göre Seyrek'in görevden alınma gerekçesi 'verilen görevi yerine getirmemek.' Ancak resmi tebligat henüz kendisine ulaşmadı. Çifte tüzük kurultayına da katılan Seyrek, Ankara'da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcıları Nihat Matkap ve Sezgin Tanrıkulu ile de görüştü. Tanrıkulu, görevden almanın 'ilk işaretini' aslında Ankara'da vererek, "Bana sorsaydın kayyumla kongrede aday olmasaydın. Eski delegelerle seçime karşıyım" dedi. Seyrek'in görevden alınmasının ardından Genel Merkez, Muzaffer Sayın'ı il başkanı olarak atadı. Sayın, eski Diyarbakır il başkanı Muzaffer Değer'in görevden alınmasından sonra da Genel Merkez tarafından il başkanı olarak atanmıştı. Matkap'ın, görevden alınmasının ardından Seyrek'e, atanan il yönetiminde il başkan yardımcılığı görevi teklif ettiği ancak Seyrek'in kabul etmediği ifade edildi.
 
TANRIKULU 'İSTİFA ET' DEDİ
 
Seyrek, görevden alınma kararından önce Tanrıkulu'nun 'istifa et' dediğini belirterek "Dün bir bugün iki, çevremiz, potansiyelimiz var. Etik olmaz. 'Kongre sürecinin sonuna kadar görevden almayın, tarafsız şekilde görevi yapacağımdan kuşkunuz olmasın' dedim. Tanrıkulu istifa et yoksa görevden alacağız dedi" ifadelerini kullandı.
 
DELEGE HESABI YAPIYOR
 
Seyrek, Tanrıkulu'nu İstanbul'dan Diyarbakır'ı yönetmekle suçladı. Seyrek, "Hodri meydan, Diyarbakır'da siyaset yapın. Sayın Kılıçdaroğlu güvendiğim bir insan. Samimiyetinden şüphem yok. İnşallah başarılı olacak. Ancak Tanrıkulu tamamen büyük kurultayda nasıl başarılı olurum diye düşünerek delege hesabı yapıyor" dedi.
 
DİYARBAKIR TR705 CEVABI BEKLİYOR
 
Tanrıkulu'nun adının, "TR705" koduyla Amerikan yazışmalarında 'bilgi kaynağı' olarak yer almasının Diyarbakır'da tartışıldığını savunan Seyrek, şöyle devam etti: "Türkiyede bütün gazetelerde bu mevzu gündemde. Diyarbakır halkı okuyor, biliyor. Wikileaks belgelerinde ismi geçiyor. Bütün sitelerde, yabancı ajanslarda haber olmuşsun. Benimle, Diyarbakır'la uğraşacağına bu iddiaya yanıt vermeli. Kendisi genel başkan yardımcısı, konumu büyük. Konumunu bilirse, biz de saygı duyarız. Siyaset insanları kullanma değil, insanlara huzur getirme sanatıdır."

EVRAKLAR DA KAYBOLMUŞTU
 
Diyarbakır'daki yönetim krizi, bir türlü sonlanmıyor. Eski il başkanı Muzaffer Değer'in "Dersim özrünün" ardından görevden alınması yargıya taşınmış,  mahkeme, yönetime kayyum ataması kararı vermişti. Yargı ile Genel Merkez arasındaki bazı yazışmaların kaybolması da kamuoyuna yansımıştı.
 
TANRIKULU'NDAN DİSİPLİN HATIRLATMASI
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Medeni Seyrek'in kendisine yönelik suçlamalarına şu karşılığı verdi: "Hiçbir partiliyle, hiçbir biçimde medya önünde, medya aracığıyla polemik yapmam. Partililere vereceğim yanıtım, partinin yetkili kurullarında, partinin kendi toplantılarında ve kongrelerinde olur. Bütün partililere mesajım, parti disiplini içerisinde bu hususlara özen göstermeleridir."
 
bugün

 

Bu haber 709 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,530 µs