En Sıcak Konular

'Başbakanımız için her gün dua ediyoruz'

3 Mart 2012 20:18 tsi
'Başbakanımız için her gün dua ediyoruz' Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Fener Rum Patriği lideri Bartholomeos'u ziyaret etti. Yaklaşık bir saat görüşmenin ardından ikili ortak bir açıklama yaptı.



Davutoğlu aracılığıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selam gönderdiğini belirten Barholomeos, "Son zamanlarda Sayın Başbakanımızın sağlığı sıhhati için her gün dua ediyoruz. Çünkü Başbakanımızın sağlığı yalnız memleketimiz için değil, bölgemiz ve dünya barışı için önemlidir." dedi.

Bakan Davutoğlu Balat'taki Fener Rum Patrikhanesi'ne giderek, Bartholomeos'u ziyaret etti. Davutoğlu ve Barholomeos'un görüşmesi yaklaşık bir saat sürdü. İkili görüşmenin ardından kameraların karşısına geçti ve kısa bir açıklama yaptı. Patrikhane lideri bölge ve dünyadaki daimi barışın tesisi konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını ve cemaatleriyle ilgili konuştuklarını söyledi.

Patrik Hazretlerine ve Ortodoks cemaatimizin değerli mensuplarına kabülleri ve misafirperverlikleri dolayısıyla teşekkür ediyorum." diyen Bakan Davutoğlu, "Patrikhane çok güçlü geleneğe sahip olan köklü dini kurumlarımızdan biridir. Türkiye'de din özgürlüğü ve barış ortamı içinde bütün dini cemaatlerimizin bir arada ortak bir kültürel hayatı paylaşıyor olmaları temel ilkemizdir. Ben uzun zamandır böyle bir ziyareti düşünüyordum. Bugün nasip oldu. Hem Türkiye'deki Ortodoks cemaatimizin sorunlarıyla ilgili olarak istişare imkânını bulmaktan büyük bir mutluluk ve onur duydum. Bu tarihi atmosferi teneffüs etmek onur verici." dedi.

"ORTADOĞU'DA BÜYÜK BİR DÖNÜŞÜM YAŞANIYOR"

Ortadoğu'da ve çevre bölgelerde 20 yıl içinde büyük değişimler yaşandığını aktaran Davutoğlu, "90'lı yıllarda dini cemaatler arasındaki toplumsal barışın ne kadar elzem olduğunu hep beraber acılarla yaşadık. Şimdi de Ortadoğu'da çok büyük bir dönüşüm yaşıyoruz. Türkiye'nin barış ve esenliği çevredeki bölgelerin barış ve esenliğiyle daimdir. Biz bütün bu bölgelerde tarihi sorumluluğumuzun da bir parçası olarak, bütün dini cemaatlerin ve dini toplulukların barış ve esenlik içinde yaşamasına büyük önem veriyoruz. Hangi dini gelenek olursa olsun, her dini gelenek temelde insan barışını esas alır. Böyle bir dönemde bütün dini toplulukların üzerine düşen önemli görev ve sorumluluklar var. Bunları paylaşmak imkanı duyduğum için de büyük bir onur duyuyorum. Gerek ülkemizdeki Ortodoks cemaatimizin sorunlarıyla ilgili konuları paylaşmaktan gerek geçtiğimiz Aralık ayındaki Almanya seyahatimde ziyaret ettiğim Ortodoks Kilisesi de dahil olmak üzere orada yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarını paylaşmaktan, gerekse yaşadığımız bu tarihi dönemeçte hep beraber üstlenilecek barış misyonlarının yerine getirilmesini görmek açısından çok istifade ettiğim bir ziyaret oldu. Cemaat mensuplarına saygılarımı sunuyorum." diye konuştu.

"BAŞBAKANIMIZIN SAĞLIĞI BÖLGE VE DÜNYA BARIŞI İÇİN ÖNEMLİ"

Davutoğlu aracılığıyla Başbakan Erdoğan'ın selamını aldığını ifade eden Bartholomeos, "Sayın Bakanımız aynı zamanda Sayın Başbakanımızın selamlarını getirdi. Çok mütehassıs olduk. Biz de kendilerine dedik ki, son zamanlarda Sayın Başbakanımızın sağlığı sıhhati için her gün dua ediyoruz. Çünkü Başbakanımızın sağlığı yalnız memleketimiz için değil, bölgemiz ve dünya barışı için önemlidir. İnşallah hepimiz sağlık ve huzur içinde geleceğe birlikte yürürüz." ifadelerini kullandı.

(CİHAN)

Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,078 µs