En Sıcak Konular

Şimşek: Kaygıya gerek yok

2 Mart 2012 19:24 tsi
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Eğitim'de yapılması öngörülen yeni 4+4+4 sistemi ile ilgili kaygıya gerek olmadığını söyledi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde öğrencilere hitap eden Bakan Şimşek, "4+4+4 sistemiyle ilgili çeşitli eleştiriler var. Kızların okula gönderilmeyeceği söyleniyor. AK Parti hükümeti döneminde kızların okula devamını sağlamak için yapılmadık hiçbir şey kalmamıştır. Kızlar okula gönderilsin diye özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaşayan fakir ailelere annelere ilave para veriliyor. Bu sayede, 2002 yılında 100 erkek öğrenciye karşılık, 91 kız öğrenci bulunurken, şimdi 100 erkek öğrenciye karşılık, 100,4 kız öğrenci bulunuyor. Bu bizim dönemimizde oldu. Sadece erkeklere değil herkese farzdır. Dolayısıyla kaygıya gerek yok." dedi.

"TÜRKİYE GELECEĞİN YILDIZI"

Türkiye'nin tüm dünyadaki ekonomik çevrelerinde 'geleceğin yıldızı 11 ülke' arasında gösterildiğini ifade eden Şimşek, "Bunu biz söylemiyoruz, bunu herkes söylüyor. Dünyada, bundan 10 yıl önce Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin gibi ülkelerin ciddi şekilde ön plana çıkacaklarını ortaya koyan bir çalışmla vardı. Aynı çalışmanın geçen yılki versiyonunda bu ülkelere dört ülke daha eklendi. Bunlardan birisi de Türkiye'dir. " dedi. Bu noktada, demografik yapının çok önemli olduğunu ve çalışma çağındaki nüfustaki artışın da en kritik etkenlerden birisi olduğunun altını çizen Şimşek, bu potansiyeli kullanabilmek için reformların, makro ekonomik ve siyasi istikrarın sağlanması gerektiğini kaydetti. Şmşek, 2050 yılında Türkiye'nin nüfusunun muhtemelen 100 milyona yaklaşacağını, milli gelirin de 5.2 trilyon dolara ulaşacağının öngörüldüğünü de vurguladı.

"2050'DE TÜRKİYE DÜNYANIN EN BÜYÜK 10'UNUN İÇİNDE OLACAK"

2010 yılında Türkiye'nin dünya ekonomileri arasında 16. sırada olduğunu hatırlatan Şimşek, 2050'de Türkiye'nin dünyanın en gelişmiş 10 büyük ekonomisi arasına gireceğine inandıklarını kaydetti. 2050'de Türkiye'nin ekonomik büyüklük olarak İtalya, İsyanya, Kanada, Güney Kore gibi ülkeleri çok rahat geride bırakacağını aktaran Şimşek, "Tabi gelişmiş ülkelerle olan gelir makasımız da daralacak. Hatta bazı çalışmalara göre, Türkiye Avrupa'da ikinci en büyük ekonomi olacak. Şu anda 6. ekonomiyiz. Türkiye birçok anlamda ön plana çıkacak.'' diye konuştu.

TÜRK TİCARET KANUNU ÇOK ÖNEMLİ BİR REFORM

Soru cevap kısmında üniversite öğretim üyelerinden birinin sorusu üzerine Türk Ticaret Kanunu'na değinen Şimşek, ''Türk Ticaret Kanunu önemli bir reformdur. Tabiki eksiklik, aksaklık varsa gözden geçirilebilir. Ancak son günlerde kamuoyunda yanlış gibi gösterilen bazı konuları doğru bulmuyorum. Kamuoyunda sorun gibi sunulan konularda geri adım atılmasını yanlış bulurum. Yani bir şirket, hem kasamdan para alıyım, kayıt dışı kalayım, banka bana para versin, ölçeğimi de büyüteyim ancak, dünya standartlarında da bir reform üretmeyeyim, bilançomu web sitesine koyamam. Niye? Sorun burada. İş ortamını iyileştirebilmek için biz Türk Ticaret Kanunu'nu daha güçlü uygulamalıyız. Türk Ticaret Kanunu ertelenmemeli. Bunlardan geriye doğru bir adım doğru değil. Bu reform, önemli bir reform.'' ifadelerini kullandı.

cihan


 

Bu haber 630 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,343 µs