En Sıcak Konular

"Bu Yasa Devrim Niteliğinde"...

2 Mart 2012 17:44 tsi
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Yeni Türk Ticaret Kanunu (TTK) ile ilgili, "Bu yasa devrim niteliğindedir.1535 maddenin sadece 50 maddesine yakın kısmında değişikliğe ihtiyaç var."

Hisarcıklıoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, TOBB, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) işbirliğiyle Dedeman Konya Otel'de düzenlenen "Şirketlere Yönelik Yeni Türk Ticaret Kanunu Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı"na katıldı. 

Yıllardır Türkiye'nin 1950 model arabalarla yarış yaptığını belirten Hisarcıklıoğlu, "Türkiye, dünyanın en büyük 17. ekonomisi ve 2011'de dünyanın birinci büyüme hızını yakalamış ülkesi. Neye rağmen, dünya rekabet endeksinde 65. sırada olmasına rağmen. Rekabet endeksinde 65. sırada olacaksın, diğer taraftan dünya şampiyonu olacaksın. Bunu ancak bizim milletimiz başarabilmiştir. Size teşekkür ediyorum" dedi. 

Her fırsatta TOBB olarak devletten hiçbir şey istemediklerini söylediklerini dile getiren Hisarcıklıoğlu, sadece rakipleriyle aynı şartlara sahip olmak istediklerini bildirdi. 

Hisarcıklıoğlu, aynı şartlara sahip olmaları durumunda Türkiye'nin çok daha iyi yerlere geleceğini iddia ederek, "Bakın o zaman Türkiye'yi dünyanın onyedincisi mi, onuncusu mu, birincisi mi yapıyoruz. Şoför becerikli ama araba 1950 model, sıkıntı bu" diye konuştu. 

Yeni TTK'yı Türkiye Cumhuriyeti'nde destekleyen bir numaralı kurumun Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti: 

"Ama çekincelerimiz var. Yaklaşık 50 maddeye yakın çekincemiz var. Bu yasa devrim niteliğindedir. 1535 maddenin sadece 50 maddesine yakın kısmında değişikliğe ihtiyaç var. Onun dışında devrim niteliğinde bir yasadır. Bu maddelerde de tümden iptale değil, revizyona ihtiyaç var. Eğer bu revizyonlar olursa o zaman biz 2012 model bir arabaya kavuşmuş oluruz." 

TOBB olarak 7 bölgede bilgilendirme toplantıları yaptıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, İstanbul'daki toplantıya 150 kişinin geldiğini ve salonda hiç iş adamı olmadığını söyledi. 

Yeni kanunla bilinen kuralların hepsinin 1 Temmuz itibariyle değiştiğine dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, "Ama maalesef bizim iş adamlarımız toplantılarda yok. Şirketindeki muhasebecisini göndermiş. Ne zamanki gazetelerimizde köşe yazarlarımız 'aman ha hapis cezası geliyor' dedi, bizimkiler 'vay anasına nereden çıktı bu yasa' demeye başladı. Jeton düştü. Geçen gün bakanlığımızla birlikte İstanbul'da toplantı yaptık, salonda bin 100 kişi vardı. Şimdi işin farkına varmaya başladık" dedi. 

Hisarcıklıoğlu, "Nail kardeşim (TÜRMOB Başkanı Nail Sanlı) diyor ki, 'bu kanun yürürlüğe girsin, uygulamaya geçsin, ondan sonra aksaklıklarına bakalım.' Güzel tamam ben buna varım. Ama bir maddelik değişiklik istiyorum. Ben içeri girersem muhasebecim de benimle gelsin" diye konuştu.

aa 



Bu haber 632 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,046 µs