En Sıcak Konular

Yaratıcılığınızı geliştirmenin 8 yolu

2 Mart 2012 17:32 tsi
Yaratıcılığınızı geliştirmenin 8 yolu Beyninizin iyi çalışmasını mı istiyorsunuz? Öncelikle beyninizin nasıl çalıştığını bilmelisiniz. Peki beyninizin, kendi kendini inşa eden bir organ olduğundan haberiniz var mı?

Beyninizin iyi çalışmasını mı istiyorsunuz? Öncelikle beyninizin nasıl çalıştığını bilmelisiniz. İnsan beyni bir makine değil. Canlı, harikulade şekilde yaratıcı, hızlı şekilde yenileyici bir organ. Peki beyninizin, kendi kendini inşa eden bir organ olduğundan haberiniz var mı?

Saçlarınızın uzadığını görüyorsunuz, tırnaklarınızın uzadığını görüyorsunuz. Peki beyninizin de aynı şekilde büyüdüğünü biliyor musunuz? Uyurken ya da dinlenirken beyninizin yaptığı tam da budur. Beden, kendini yeniliyor ve inşa ediyor. Beyni iyi çalıştırmanın bir numaralı ve olmazsa olmaz şartı: dinlenmek.

''The Power of the Rest'' kitabının yazarı Dr Matthew Adlund, beyni tam kapasite çalıştırmanın 8 basit yolunu şöyle sıralıyor:

 

 

 


1 – YÜRÜYÜN: 20 – 30 dakikalık bir yürüyüş bile vücudunuzun hafıza bölgelerinde yeni beyin hücreleri üretmesine neden olacak. Bilgisayarınız bunu yapabilir mi? Hayır, hergün kendini yeniden üreten ve yenileyen insan bedenidir.

2- UYUYUN: Günde muhtemelen 7-8 saat civarında derin REM uykusuna ihtiyacınız var. Böylece, kalp rahatsızlıklarını, felçleri, depresyon ve enfeksiyorn risklerini en aza indirebilirsiniz. İstirahat de gıda gibi yaşamanızın bir gereğidir.

3 – DOĞAYA ÇIKIN: Bilişsel psikologlar hala, insanların neden tabiatta, alışveriş merkezlerinden daha çok öğrenme yeteneğine kavuştuğunu araştırıyor. Gerek yok. Tabiata çıkmak, insanın haleti ruhiyesini düzeltir, bağışıklık sistemini yeniler, ve vücuttaki D vitaminini artırır. Ayrıca tabiata çıkmak ciddi miktarda bilinçdışı bilgi üretir. Bu dad aha iyi karar almaya neden olur.

4- YENİLİK DENEYİN: Yeni fikirler çoğunlukla, beyindeki eski fikirlerin depolandığı yere yeni tecrübeler eklenmesiyle oluşur. Yani, konfor köşelerinizden çıkın. Yazarsanız, bir değişiklik yapın ve çocuk kitapları okuyun. Öğretmen ya da ebeveyn iseniz, yeni oyuncaklarla oynayan çocukları seyredin. Aşçıysanız, Latin ya da Uzakdoğu ürünleri satan bir marketi ziyaret ederek satılan ürünleri inceleyin.

5 – KISA DİNLENME TEKNİKLERİ GELİŞTİRİN: Çok az kişi, günlük karmaşa içinde manevi dinlenme tekniklerinin, 1 dakikadan kısa süre içinde aşkın ve uyarıcı bir duygu uyanmasına neden olabileceğini bilir. Yine çok az kişi, istirahatin 4 çeşidi olduğunu bilir: fiziksel, ruhsal, sosyal ve manevi istirahat.

6 – VÜCUT SAATİNE DİKKAT EDİN: Saatin sabah 4 ya da akşam 4 olduğu bilgisayarınızın umurunda olmaz. Ancak beyninizin fena halde umurunda… Kısa süreli hafıza için en iyi saat sabah saatleri. Uzun süreli hafıza için ise akşam saatleri… Birçok insan sabah saatlerinde daha yaratıcı hisseder. Ancak akşam saatlerinde de beynin atikliği fazladır. Ailenizi ve arkadaşlarınızı ziyaret edin ve onlara rastgele sorular sorarak yaratıcılığınızı tetiklersiniz.

7 – DİKKATE DİKKAT EDİN: Beyinsel faaliyetin temelinde birşeye yoğunlaşmak vardır. Beyin bir anda sadece birşey yapabilir. Beynin dikkatini dağıtmak, fazla yüklenmek, bir defada birşek şeyi yapmaya çalışmak, üretkenliğinizi, haleti ruhiyenizi ve yaratıcılığınızı perişan eder. Mola verin yoksa hata yapacaksınız.

8 – SAĞLIKLI CİNSEL HAYAT: Sevdiğiniz ve değer verdiğiniz insanla düzenli cinsel hayat da, en az yürümek kadar yeni beyin hücresi üretir.

amerika bülteni 



Bu haber 1,281 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,165 µs