En Sıcak Konular

İran-Türkiye Avrupa Doğal Gaz Projesi!

2 Mart 2012 16:38 tsi
İran-Türkiye Avrupa Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'nin (ITE) Türkiye-Edirne bölümü Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı Keşan'da yapıldı.

Sebat Proje Mühendislik Müşavirlik Ticaret Limited Şirketi proje mühendisi Bülent Sönmez Keşan Köşk Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, İran Türkiye Avrupa Doğal Gaz Boru Hattı Projesinin (ITE)İran sınırından başlayarak sırasıyla Ağrı, Erzurum, Erzincan,Gümüşhane, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ, İpsala/Edirne Yunanistan sınırına kadar uzayacağını belirtti. 

İran-Türkiye Avrupa Doğal Gaz Boru Hattı yapım çalışmalarının kasım ayında başlaması için yoğun çaba sarf ettiklerini anlatan Sönmez, "Proje kapsamında Türkiye, ihtiyaç duyması halinde boru iletim hattından gaz sağlayabilecek. Doğal Gaz Boru hattının yaklaşık toplam uzunluğu toplam 5 bin km civarındadır. Boru hattı Güzergahının Türkiye içerisindeki uzunluğu ise bin 750 kilometre dolayındadır. Boru hattının inşası sırasında 15 bin, işletim aşamasında da 500 kişiye istihdam sağlanacaktır. Proje ile Avrupa'ya yılda 35 milyar metreküp gaz taşınması hedefleniyor"diye konuştu. 

Daha sonra Dokay-ÇED Çevre ve Mühendislik Limited Şirketi Çevre Mühendisi Ebru Güllü, Emre Öztoprak ve Sebat Proje Mühendislik şirketinden Harita Mühendisi Zülal Şenel projenin geçeceği alanlarda yapılacak çalışmalarla ilgili katılımcılara bilgiler verdi. 

aa 



Bu haber 746 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,485 µs