En Sıcak Konular

Kastamonu Hanönü'nde müthiş bulgu

2 Mart 2012 15:04 tsi
Özel bir şirket tarafından yürütülen sondaj çalışmaları sonucunda, "10 milyon ton"rezervli bakır madeni bulunduğu ileri sürüldü.

Asya Madencilik şirketince sondaj çalışmalarından olumlu sonuç  alınmasının ardından, uluslararası maden danışmanlık şirketi DMT tarafından,  uluslararası akreditasyon raporu için bölgeye heyet gönderildi.

Aralarında maden mühendislerinin de bulunduğu heyet üyeleri, maden  sahasında incelemelerde bulundu. DMT Türkiye Projeleri Genel Müdürü Yücel Bıçakçı,  yaptığı açıklamada, heyetin, Asya Madencilik tarafından sürdürülen sondaj sahasında inceleme yapıldığını, bu anlamdaki çalışmalarının süreceğini söyledi.

Asya Madencilik Genel Müdürü Naci Sali de jeoloji mühendislerinin yaptıkları inceleme sonucunda Cumhuriyet tarihinin en büyük bakır madeni sahasının tespit edildiğini savunarak, "10 milyon ton kesin bakır sahası tespit edildi" dedi.

Heyet, incelemelerinin ardından Hanönü Kaymakamı Taner Bolat ve Belediye Başkanı Şükrü Özün’ü ziyaret etti.Hanönü Kaymakamı Bolat, şirket yetkililerinin, ilçeye almak için değil, çok şey vermek için geldiklerini söylediklerini belirterek, yapılan çalışmayla ilgili daha sonra kendisine bir rapor sunulacağını açıkladı.

Belediye başkanı Özün ise, bunun, ilçenin kaderini değiştirecek müthiş bir şey olduğunu ifade ederek, maden mühendislerinin, jeologların açıklamasına göre, yaklaşık 10 milyon ton rezervli, Cumhuriyet tarihinin en büyük bakır sahasının tespit edildiğini söyledi.

Şirketin bölgede bakır işletmesini açmayı planladığını dile getiren Özün, bunun açılmasıyla ilçede büyük hareketlilik yaşanacağını vurgulayarak, "Bakır madeni sahasının belediye sınırları içinde  bulunması ayrıca sevindirici. İlçede işletmenin açılması durumunda en az 400-500 kişi istihdam edilecek, bununla birlikte yeni iş alanları açılacak. Geriye göç ile ilçe nüfusunda patlama olacak" dedi. Türkiye’nin görünür bakır rezervi yaklaşık 4 milyon ton olarak hesaplanıyor. 

Bu haber 769 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,064 µs