En Sıcak Konular

Arınç: İntibak, adaletsizliği kaldıracak

2 Mart 2012 12:15 tsi
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, emekli aylıkları arasındaki adaletsizliğin giderilmesi için çıkarılan İntibak Yasası'nın adaletsizliği ortadan kaldıracağını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, emekli aylıkları arasındaki adaletsizliğin giderilmesi için çıkarılan İntibak Yasası'nın TBMM'de kabul edilmesine ilişkin, ''2 milyondan fazla emeklimiz, geçmişten kendisine eşitsiz ve adaletsiz bir şekilde intikal eden maaşlardan kurtulacak'' dedi.

Bülent Arınç, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Arınç, ''2000 yılı öncesi emekli aylıklarında yaşanan farklılığı gidermeyi amaçlayan ve kamuoyunda 'intibak' olarak bilinen yasa''ya ilişkin soruya karşılık, yasanın dün TBMM'de kabul edildiğini, bu kapsama yaklaşık 2 milyon kişinin girdiğini söyledi.

Arınç, sözlerine şöyle devam etti:

''2 milyondan fazla emeklimiz, geçmişten kendisine eşitsiz ve adaletsiz bir şekilde intikal eden maaşlardan kurtulacak. Ödemeler bildiğim kadarıyla 2013 yılında toptan yapılacak. Bundan sonra zamlı olan veya eşit hale getirilmiş maaşlarını almaya devam edecekler. Böylece onlarca yılın halkımız üzerindeki kötü intibalarından, zorluklarından kurtulmuş olduk. Her hükümetin vaat ettiği ama çıkaramadığı, her siyasi partinin seçim vaadi olarak söylediği ama inanmadığı bir işi AK Parti hükümeti yaptı ve başardı. Bu, yılda 3 milyar liraya yakın bir ek ödeme demektir. Hükümetimiz bunu karşılayacak, bütçe imkanlarımız var. Emeklilerimize hayırlı olsun. Onlara gecikmiş olan bu haklarının iadesini sağladığı için ben hükümetimiz adına da mutluluğumu ifade ediyorum. Halkımızın büyük bir sorununu bu şekilde çözmüş olduk.''

-Büyükşehir sayısı 29 olacak-

Arınç, Manisa'nın ''Büyükşehir'' yapılmasına ilişkin yöneltilen soruya karşılık, kentin geliştiğini, büyüdüğünü, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) yeni yatırımların yapıldığını anlattı.

Kentte, gelir vergisi sıralamasında dereceye girenlere ödüllerinin dün verildiğini, sanayi bölgesine dünyaca ünlü çikolata firması Ferrero'nun fabrika temeli atıldığını ve bu yatırımın 200 milyon liranın üzerinde olacağını dile getiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Manisa, her bakımdan avantajını iyi kullanıyor. Bu kazanç demektir, istihdam demektir, Manisa'ya katkı demektir. Biz bütün bunları teşvik ediyoruz. Bu yatırımların Türkiye'ye, Manisa'ya kazandırılmasında Başbakanlığımızın kurduğu ajansımızın da büyük katkıları var. Onların yine katkılarıyla daha önceden de 6 tane yatırım Manisa'ya gelmişti. Tabi OSB'de yer kalmadı. Ama bildiğiniz gibi Akhisar'ın da Turgutlu'nun da, Salihli'nin de daha sonra Kula ve Soma'nın da OSB'leri faaliyete geçti. Büyük bir kısmında doluluk var. Manisa'yı tüm il olarak değerlendirdiğimizde büyük bir yatırım ağına girdiğini söyleyebiliriz.

Manisa elbette Büyükşehir Belediyesi olacak. Manisa ile birlikte 13 yeni ili büyükşehir statüsüne kavuşturacağız. Bir ay içerisinde onun kanununu çıkaracağız. Toplam 29 il olacak ve 2014 seçimlerinde kısmet olursa Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak seçimlere girmiş ve kazanmış olacak.''

Arınç, Manisa Valiliği öncülüğünde başlatılan ''Turizm Seferberliği ve Markalaşma Projeleri'' ile ilgili soru üzerine de, Manisa'nın tarihten gelen vasfını en iyi şekilde değerlendirmesi gerektiğini, kentin turizmden yeterince faydalanamadığını dile getirerek, Manisa'nın gelecek yıllarda ziyaret edilen, bilinen, her türlü özelliğiyle kendisini ortaya çıkaran bir kent olacağını vurguladı.


AA

Bu haber 511 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,735 µs