En Sıcak Konular

Bakan Ergin'den AİHM açıklaması

2 Mart 2012 11:18 tsi
Bakan Ergin'den AİHM açıklaması Adalet Bakanı Sadullah Ergin, AK Parti Genel Merkezine gelişinde gazetecilerin, uzun yargılamadan mağdur olan vatandaşların AİHM'e yaptıkları başvuruları değerlendirmek için oluşturulacak komisyona ilişkin sorularını yanıtladı.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, uzun yargılama süresi nedeniyle mağdur olan vatandaşların bir kısmının Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) yaptığı şikayetler için yeni bir iç hukuk yolu oluşturulabileceğini belirterek, ''Bir komisyon kurulabilir, Türkiye de uygun bir model. AİHM uzmanlarıyla beraber oluşturacağız. Bunun içerisinde yargıçlar olabilir, uygulamayı karşılayacak maliye çalışanları olabilir'' dedi.

Ergin, AK Parti Genel Merkezine gelişinde gazetecilerin, uzun yargılamadan mağdur olan vatandaşların AİHM'e yaptıkları başvuruları değerlendirmek için oluşturulacak komisyona ilişkin sorularını yanıtladı.

AİHM'in bu ay başvurulara ilişkin alacağı kararla kurulacak komisyonun çerçevesini Türkiye'ye bildireceğini ifade eden Ergin, AİHM'den gelen uzmanlarla bir ön çalışma yapıldığını söyledi.

Terör zararlarının tazmini ve Kıbrıs'ta taşınmaz mallar için oluşturulan komisyonların Türkiye'nin elindeki örnekler olduğunu vurgulayan Ergin, ''Dünyada ve Avrupa'da uygulama örnekleri var, farklı ülkelerde. Bir komisyon kurulabilir, Türkiye de uygun bir model. AİHM uzmanlarıyla beraber oluşturacağız. Bunun içerisinde yargıçlar olabilir, uygulamayı karşılayacak maliye çalışanları olabilir. Bu uygulamanın sağlıklı işleyebilmesi için gerekli olan bürokrasiden elemanlar ile yargıçlardan oluşan karma bir ekip olabilir ama bunların hiç biri şu anda bağlayıcı değil. Uzmanlarla yapılacak çalışma sonrası belli olacak'' dedi.

Adalet Bakanı Ergin, dün katıldığı ''Bab-ı Ali Toplantıları''nda, ''Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılında Hukuk Düzeni ve Sistemi Nasıl İşleyecektir?'' konusunda bir konuşma yapmış ve konuşmasında, uzun yargılamadan mağdur olan vatandaşların bir kısmının AİHM'e yaptığı şikayetler için yeni bir iç hukuk yolu oluşturulabileceğini, konuya ilişkin çalışmaların yapıldığını söylemişti.

aa


Bu haber 465 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,255 µs